Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Φ.Σ. Λάρισας: Σκληρή κριτική για τα ΦΥΚ μέσω των φαρμακείων
Αναφέρει πως η μεταρρύθμιση οδηγεί σε σταδιακή αποδόμηση του κλάδου

Μήνυση από φαρμακοποιούς στον FDA

4/3/2025 10:19:58 μμ
Γιατί δεν τους επιτρέπει να φτιάχνουν γαληνικές εκδοχές των φαρμάκων GLP-1
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μήνυση ενάντια του FDA κατέθεσε αμερικανικός σύλλογος φαρμακοποιών με γαληνικά εργαστήρια. Ο λόγος είναι μια ανακοίνωση από τον Οργανισμό ότι δεν υπάρχουν πλέον ελλείψεις των σκευασμάτων σεμαγλουτίδης της Novo Nordisk (για τον διαβήτη και για την παχυσαρκία), άρα οι φαρμακοποιοί θα πρέπει να σταματήσουν τις επόμενες ημέρες την παραγωγή γαληνικών εκδοχών αυτών των φαρμάκων, μέτρο που είχε ληφθεί για την κάλυψη της σχετικής ζήτησης. 


Ο φαρμακευτικός σύλλογος ισχυρίζεται ότι ο FDA αποκρύπτει στοιχεία που δείχνουν ότι τα προβλήματα επάρκειας των συγκεκριμένων σκευασμάτων επιμένουν και ότι η αφαίρεσή τους από τη λίστα των ελλειπτικών έγινε χωρίς διαβούλευση.


Το ίδιο είχε συμβεί και πριν από μερικούς μήνες για τα αντίστοιχα προϊόντα της Eli Lilly με τιρζεπατίδη, αλλά δεν έχει βγει ακόμα καμία απόφαση. Ωστόσο η εταιρεία δημιούργησε καμπάνια, που μάλιστα «έπαιξε» τη βραδιά των βραβείων Oscar, με την οποία καλεί το κοινό να αντιμετωπίζει με «υγιή σκεπτικισμό» τα φάρμακα που δεν υπόκεινται στους ελέγχους του FDA, όπως τα επώνυμα σκευάσματα, αναφέροντας τόσο τα ψευδεπίγραφα όσο και τις γαληνικές παρασκευές.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η εύρυθμη λειτουργία δεν είναι αυτονόητη, σχολίασε ο πρόεδρος






Σχετικά άρθρα

Οι 3 λόγοι που οδηγούν τους φαρμακοποιούς σε burn-out
Καμπανάκι κινδύνου από δημοσκόπηση σε γαλλικά φαρμακεία
ΠΦΣ: Συνεχίζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΙΔΕΕΑΦ
Στις 15/02 νέο σεμινάριο στη Χαλκίδα
Φ.Σ. Λάρισας: Σκληρή κριτική για τα ΦΥΚ μέσω των φαρμακείων
Αναφέρει πως η μεταρρύθμιση οδηγεί σε σταδιακή αποδόμηση του κλάδου
Skincare Suite: Βοηθά τα φυσικά φαρμακεία να ανταγωνιστούν το ηλεκτρονικό εμπόριο
Με αύξηση των εσόδων και αναβάθμιση της εμπειρίας στο κατάστημα