Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

PFIZER: Ανακαλεί όλες τις παρτίδες αντικαπνιστικού φαρμάκου
Στην Ελλάδα έχουν ανακληθεί παρτίδες από τον Ιούνιο
Τα rapid tests στα φαρμακεία: Το νέο webinar από το ΠΕΙΦΑΣΥΝ Academy και το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Πραγματοποιήθηκε ένα ακόμα επιτυχημένο πανελλαδικό διαδικτυακό σεμινάριο
ΠΦΣ: Έτοιμη η εφαρμογή «Ηλεκτρονικού Βιβλίου Ναρκωτικών»
Περιορίζεται επιτέλους η γραφειοκρατία

Μηδενική συμμετοχή στις θεραπείες του διαβήτη 2 ζητά η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ

1/11/2018 9:37:04 πμ
Προκειμένου να εξισωθούν οι διαβητικοί τύπου 1 και 2
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μηδενική συμμετοχή στην ινσουλίνη και στα φάρμακα και για τους ασφαλισμένους με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 ζητά με δελτίο Τύπου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), προκειμένου να εξισωθούν με τους ασθενείς με τύπου 1 διαβήτη.


Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, «πάγιο αίτημα της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ είναι η κατάργηση της συμμετοχής στην ινσουλίνη, που είναι η ορμόνη ζωής, σε ανθρώπους που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 (ινσουλινοθεραπευόμενοι) και ακολουθούν εντατικοποιημένο σχήμα ινσουλινοθεραπείας για την αντιμετώπιση της πάθησής τους».


Ωστόσο με την υπουργική Απόφαση, με αρ. πρωτ.: ΕΑΛΕ/Γ.Π. οικ. 79647/17.10.2018 (ΑΔΑ: 6ΤΕΙ465ΦΥΟ-Ρ9Γ), που αναρτήθηκε στις 24 Οκτωβρίου στη Διαύγεια, συνεχίζεται η καταβολή του 10% στα φάρμακα και την ινσουλίνη για τους ανθρώπους με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2, ενώ οι διαβητικοί τύπου 1 έχουν μηδενική συμμετοχή.


«Η συμμετοχή αυτή δημιουργεί ασφαλισμένους δύο ταχυτήτων, καθώς οι πάσχοντες από ινσουλινοθεραπευόμενο Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 επιβαρύνονται οικονομικά σε αντίθεση με τους πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1, που έχουν μηδενική συμμετοχή στην ινσουλίνη, τη στιγμή μάλιστα που η θεραπευτική αντιμετώπιση του Διαβήτη και στις δυο περιπτώσεις είναι ακριβώς η ίδια και αποβλέπει στην αποτελεσματική ρύθμιση, την απομάκρυνση του κινδύνου των επιπλοκών και της μείωση του κόστους που επιβαρύνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας», αναφέρει η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.


Παράλληλα, η Ομοσπονδία ζητά «μηδενική συμμετοχή για τα φάρμακα της κύριας πάθησης, αλλά και μειωμένη συμμετοχή για τα φάρμακα των επιπλοκών που απορρέουν από αυτήν τόσο σε ανθρώπους με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 όσο και σε ανθρώπους με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1».


Επικαλείται δε και μια μελέτη της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, η οποία –όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου– «αποδεικνύει ότι η μείωση της συμμετοχής που καταβάλουν οι χρόνια πάσχοντες στη φαρμακευτική δαπάνη, μπορεί αφενός να επιφέρει σημαντικά κλινικά οφέλη με τη συμμόρφωση των ασθενών, αφετέρου αποτελεί μια επένδυση για το Σύστημα Υγείας, με απόδοση της τάξης του 123%, καθώς αποφεύγονται οι επιπλοκές της πάθησης, οι οποίες επιβαρύνουν πολλαπλάσια το Σύστημα Υγείας».

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Υπό προϋποθέσεις όπως αναφέρει ο Οργανισμός


Σχετικά άρθρα

Νέα δεδομένα και προκλήσεις στη μετά Covid-19 Εποχή
Στο Συνέδριο «Νοσοκομείο – Φάρμακο – Ιατροτεχνολογικός Εξοπλισμός», 22/09/2021, LIVE ON YOUR SCREEN
ΠΑΣΥΠΥ: Το ασφυκτικό clawback κόβει το οξυγόνο των εταιρειών ιατροτεχνολογικών προϊόντων
Θα υπάρξουν δραματικές συνέπειες στην υγιή επιχειρηματικότητα του κλάδου των προμηθευτών υγείας, σύμφωνα με το Σύλλογο
Νέα ηγεσία στο υπουργείο Υγείας
Επικεφαλής ο Α. Πλεύρης και η Α. Γκάγκα
ΠΟΕ: Καμία συμφωνία για την άρση της πατέντας των εμβολίων Covid-19
Η πρόταση θα πρέπει να εγκριθεί και από τα 164 μέλη του Οργανισμού