Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Απαιτούνται βελτιώσεις στην υπηρεσία του καρκίνου του παχέος εντέρου

31/3/2026 5:22:50 μμ
Σύμφωνα με την πρώτη μελέτη που καταγράφει απόψεις των φαρμακοποιών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Pharmacy Practice (δείτε εδώ), παρέχει νέα στοιχεία για το πρόγραμμα «Προλαμβάνω», εστιάζοντας στις εμπειρίες των φαρμακοποιών κατά την εφαρμογή της υπηρεσίας για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου.

 

Βασισμένη σε δεδομένα που συλλέχθηκαν μεταξύ 09/2024-01/2025, η έρευνα ανέδειξε τα εξής ζητήματα:

1) Η εκπαίδευση που έλαβαν οι φαρμακοποιοί πριν από την παροχή της υπηρεσίας χρειάζεται βελτιώσεις.

2) Η συμμετοχή των πολιτών και των συνεργαζόμενων ιατρών ήταν περιορισμένη, άρα απαιτείται ενίσχυση της ενημέρωσης.

3) Περιορισμένη χαρακτηρίστηκε και η ανατροφοδότηση σχετικά με τα αποτελέσματα των τεστ.

 

Παρόλα αυτά φάνηκε ότι οι φαρμακοποιοί αναγνωρίζουν τη σημασία του ρόλου τους στην πρόληψη και είναι διατεθειμένοι να συμβάλλουν στην επιτυχία του προγράμματος. Επίσης ζητούν μόνιμα τέτοια προγράμματα σε αντίθεση με αποσπασματικές πρωτοβουλίες. «Η εργασία αυτή αναδεικνύει τη σημασία του επιστημονικού πεδίου της φαρμακευτικής πρακτικής στην παραγωγή τεκμηριωμένων δεδομένων, τα οποία υποστηρίζουν την ενσωμάτωση των φαρμακοποιών στις στρατηγικές δημόσιας υγείας», δηλώνει η Αλίκη Πελετίδη, μία εκ των συντακτών της μελέτης.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ενόψει των αρχαιρεσιών του ΠΦΣ στις 28/06
Αποτελέσματα από τη μελέτη του ΠΙΣ






Σχετικά άρθρα

129 κενές θέσεις φαρμακείων στην Περιφέρεια Αττικής
Πολλές οι άδειες στην Ανατολική Αττική
Τα 64 λεπτά που μπορεί να αλλάξουν την κερδοφορία ενός φαρμακείου
Γράφει ο Γιάννης Δατσέρης, Founder και Managing Director prais.ai
277 κενές θέσεις φαρμακείων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας
Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα οι θέσεις στη Μαγνησία
Τον Απ. Βαλτά ψήφισε το 65% των φαρμακοποιών
Όλοι οι εκλεγμένοι από τις χθεσινές αρχαιρεσίες του ΠΦΣ