Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Μέτρα κατά της έλλειψης φαρμάκων ζητούν οι φαρμακοβιομηχανίες

25/6/2012
Πρωτοβουλία ώστε να αποκατασταθεί η προσφορά φαρμάκων σε χώρες που πλήττονται από την κρίση, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, αναλαμβάνουν οι ευρωπαϊκές φαρμακοβιομηχανίες.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Πρωτοβουλία ώστε να αποκατασταθεί η προσφορά φαρμάκων σε χώρες που πλήττονται από την κρίση, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, αναλαμβάνουν οι ευρωπαϊκές φαρμακοβιομηχανίες.


Σε επιστολή του προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, ο διευθύνων σύμβουλος της GlaxoSmithKline και επικεφαλής των φαρμακοβιομηχανιών της Ευρώπης, Andrew Witty, προειδοποιεί για τις στρεβλώσεις στην αγορά και τις επιπτώσεις της.


Αντιμέτωπες με μεγάλες μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων και δισ. ευρώ σε απλήρωτους λογαριασμούς, οι φαρμακοβιομηχανίες ζητούν δύο ειδικά μέτρα, ώστε να διασφαλίσουν ότι τα φάρμακα που προσφέρονται με έκπτωση στη Ν. Ευρώπη δεν θα εξάγονται στις πλούσιες χώρες του Βορρά, όπου οι κυβερνήσεις έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν για την καινοτομία.


Ήδη, η γερμανική Biotest αποφάσισε να αποχωρήσει από την Ελλάδα, λόγω απλήρωτων λογαριασμών. Όπως αναφέρει το Reuters, κάτω από το 1% των φαρμάκων που πουλήθηκαν στο ελληνικό κράτος το πρώτο τρίμηνο του 2012 έχει πληρωθεί. Για το σύνολο του 2011, το ποσοστό είναι 34%.


Όμως, οι ξένες φαρμακοβιομηχανίες πιέζονται ηθικά να συνεχίσουν τη ροή φαρμάκων προς την Ελλάδα, που αντιμετωπίζει εκτός από την οικονομική, και μια ανθρωπιστική κρίση.


Εάν δεν προστατευτεί ο κλάδος από τα μέτρα λιτότητας, τίθενται σε κίνδυνοι οι 660.000 θέσεις εργασίας του, προειδοποιεί ο Witty.


Οι φαρμακοβιομηχανίες ζητούν από τους Ευρωπαίους ηγέτες να εξαιρέσουν τις χώρες που έχουν διασωθεί από το καλάθι των φαρμάκων με το οποίο διαμορφώνονται οι τιμές αναφοράς.


Επίσης, θέλουν η Ε.Ε. να αποδεχτεί μια προσωρινή απαγόρευση για την εκ νέου εξαγωγή φαρμάκων που εισήχθησαν από τις χώρες της κρίσης. Μία τέτοια λύση θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις φαρμάκων, όμως, προσκρούει σε μια βασική αρχή της Ε.Ε., την ελεύθερη διακίνηση αγαθών.


Ως αντάλλαγμα για τη βοήθειά τους κατά της κρίσης, οι εταιρείες θέλουν καλύτερες αποδόσεις στις πλουσιότερες χώρες, ώστε να μπορέσουν να πληρώσουν το κόστος της καινοτομίας.


Πηγή: http://www.isotimia.gr (25/6/2012)

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και καταλαμβάνουν την τρίτη θέση ανάμεσα στους ελεύθερους επαγγελματίες της χώρας
Χριστουγεννιάτικη έκπληξη προς τα φαρμακεία και τους εργαζομένους του Συνεταιρισμού






Σχετικά άρθρα

Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ: Δώρο εκτίμησης και ζεστασιάς για τα Χριστούγεννα
Χριστουγεννιάτικη έκπληξη προς τα φαρμακεία και τους εργαζομένους του Συνεταιρισμού
ΟΦΕΤ: «Αγαπάει και προσέχει» το ανθρώπινο δυναμικό της
Σε συνεργασία με την ομάδα του Nutrilab
Τα τρία μεγαλύτερα deal της φαρμακευτικής αγοράς για το 2025
Εξαγορές και νέα φάρμακα στο προσκήνιο
Sanofi: Συμφωνία 1 δισ. δολαρίων για νέα θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ
Με την κορεατική βιοτεχνολογική εταιρεία Adel