Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Μέτρα για ενισχυθεί η κουλτούρα του εμβολιασμού στην Ελλάδα

22/5/2017 11:25:00 πμ
Τα ανακοίνωσε ο Ξανθός στη Βουλή
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στο 97% των παιδιών έχει υπάρξει πλήρης εμβολιαστική κάλυψη, σύμφωνα με τα όσα είπε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.


Ωστόσο, θα υπάρξουν μέτρα προκειμένου να ενισχυθεί η κουλτούρα του εμβολιασμού, παρά το γεγονός ότι τα επίπεδα εμβολιασμού είναι ικανοποιητικά. Όπως επισήμανε ο κ. Ξανθός, στη σκέψη του υπουργείου βρίσκεται η υπογραφή ειδικού εντύπου για όσους γονείς δεν επιθυμούν τον εμβολιασμό και καμπάνια ενημέρωσης από το ΚΕΕΛΠΝΟ.


Ο Α. Ξανθός τόνισε ότι τα εμβόλια είναι «κρίσιμο εργαλείο προστασίας της δημόσιας υγείας και πρόληψης», θέμα το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί «με σοβαρότητα για να ενισχύσει την κουλτούρα της πρόληψης». Παράλληλα όμως, σημείωσε πως «δεν πρέπει να πάμε σε κατασταλτικού χαρακτήρα λογική» αλλά στην ανάπτυξη της σχετικής κουλτούρας. Στο πλαίσιο αυτό, μέσα στις σκέψεις του υπουργείου είναι η «καμπάνια καθολικής ενημέρωσης, από το ΚΕΕΛΠΝΟ» ενώ «υπάρχει σκέψη για υποχρεωτικό έντυπο για κάθε γονιό που αρνείται» σημειώνοντας ότι πρόκειται για «παρεμβάσεις αλλαγής συνείδησης».


Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι σήμερα δεν υπάρχει πρόβλημα αφού σε ποσοστό 97% τα Ελληνόπουλα έχουν εμβολιαστεί με τα κρίσιμα εμβόλια, μια εικόνα όμως που δεν πρέπει να ανατραπεί, όπως είπε.

Ακριβώς λόγω αυτού του ποσοστού, επισήμανε, δεν υπάρχουν κρούσματα ιλαράς. Επίσης σημείωσε ότι εμβολιάζεται πάνω από το 90% των προσφυγόπουλων.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Είναι υπεύθυνη για το σύνολο της εταιρικής δραστηριότητας του οργανισμού στη χώρα μας
Στο πλαίσιο νέας πιλοτικής υπηρεσίας από το NHS






Σχετικά άρθρα

ΦΥΚ: Την άλλη εβδομάδα στα φαρμακεία… αλλά άφαντες οι διαδικαστικές λεπτομέρειες
Στελέχη του κλάδου σχολιάζουν τις κυβερνητικές δηλώσεις στη ΔΕΘ
FDA: Εγκρίνει mRNA εμβόλια για την Covid-19 με περιορισμούς
Απευθύνονται μόνο σε όσους έχουν υψηλό κίνδυνο νόσησης
ΕΟΠΥΥ: 1,3 δισ. ευρώ στα ιδιωτικά φαρμακεία
Όπως ορίζει η ΚΥΑ για την κατανομή της φαρμακευτικής δαπάνης
e-ΕΦΚΑ: Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για τους απασχολούμενους συνταξιούχους
Προκειμένου να τους επιστραφούν αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά