Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Μεταλλαγμένοι ιοί κατά του καρκίνου

26/7/2007
Ανθρώπινοι ιοί μεταλλάσσονται στο εργαστήριο και μετατρέπονται σε «όπλα», ικανά να καταστρέψουν κάθε μορφής καρκινικά κύτταρα.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό ΜέγεθοςTο εμβόλιο χρησιμοποιεί ιούς, όπως ο έρπητας 1 και 2, οι οποίοι αφού μεταλλαχτούν στο εργαστήριο για να γίνουν ακίνδυνοι, διεισδύουν στον οργανισμό και καταστρέφουν τον αρχικό όγκο ή τα καρκινικά κύτταρα.

Το εμβόλιο μεταλλαγμένων ιών, αποτέλεσμα έρευνας της νανοϊατρικής, βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο μελέτης, εφαρμόζεται ήδη πειραματικά με ελπιδοφόρα αποτελέσματα σε ασθενείς στις ΗΠΑ και στη Γερμανία και αναμένεται σε 5 έως 10 χρόνια να εφαρμόζεται ευρέως σε όλους τους τύπους καρκίνου.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο Κωνσταντίνος Κούσουλας, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Louisiana των ΗΠΑ, μιλώντας στο 4ο Διεθνές Συνέδριο για τις Νανοεπιστήμες και Νανοτεχνολογίες, που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη το ΑΠΘ.

Όπως είπε, το εμβόλιο χρησιμοποιεί ιούς, όπως ο έρπητας 1 και 2, οι οποίοι αφού μεταλλαχτούν στο εργαστήριο για να γίνουν ακίνδυνοι, διεισδύουν στον οργανισμό και καταστρέφουν τον αρχικό όγκο ή τα καρκινικά κύτταρα.

«Ήδη γίνεται κλινική μελέτη σε 7 αντικαρκινικά κέντρα των ΗΠΑ και τον τελευταίο χρόνο εφαρμόζεται από γερμανική εταιρεία σε περίπου 100 ασθενείς με πολύθετικά αποτελέσματα», ανέφερε ο κ. Κούσουλας.

O εμβολιασμός όχι μόνο δεν καταστρέφει τα υγιή κύτταρα, αλλά επιπλέον ενεργοποιεί την ανάπτυξη του αμυντικού συστήματος του οργανισμού, προκειμένου να αναγνωρίσει τις μεταστάσεις και να αντιμετωπίσει μόνος του την ασθένεια.

«Με τη χρήση του εμβολίου με τον μεταλλαγμένο ιό αποφεύγεται η χορήγηση τοξικών φαρμάκων που επιβαρύνουν τον ασθενή. Είναι επίσης δυνατό να «γεμίσεις» τον ιό με αντικαρκινικό φάρμακο για αμεσότερα αποτελέσματα. Είναι δηλαδή εφικτός και ο συνδυασμός χημείας και μοριακής βιολογίας», πρόσθεσε.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Προσφέρει μηνιαίες αποδοχές με 14 ημέρες εργασίας κατά μέσο όρο
Για την παροχή υψηλής ποιότητας φαρμάκων προστιθέμενης αξίας


Σχετικά άρθρα

Η δρεπανοκυτταρική νόσος προλαμβάνεται με τον προγεννητικό έλεγχο
Όμως δεν είναι υποχρεωτικός στην Ελλάδα επισημαίνει ο ΠΑΣΠΑΜΑ
Ηλ. Μόσιαλος: Σε 6 μήνες ξεκινά πανευρωπαϊκά η κοινή αξιολόγηση των καινοτόμων θεραπειών
Ο καθηγητής μίλησε στο 1st SFEE Summit για τις τεράστιες προκλήσεις στην Υγεία
Κατ' οίκον ογκολογικές θεραπείες ξεκίνησε και το νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ
ELPEN και Win Medica δώρισαν τον απαραίτητο εξοπλισμό
Ιουλία Τσέτη: Επίτιμη Δρ Φαρμακευτικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών
«Η συνεργασία Ακαδημίας & φαρμακοβιομηχανίας, αναγκαία συνθήκη για την πρόοδο της νέας γενιάς», όπως ανέφερε