Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Μεταλλαγμένοι ιοί κατά του καρκίνου

26/7/2007
Ανθρώπινοι ιοί μεταλλάσσονται στο εργαστήριο και μετατρέπονται σε «όπλα», ικανά να καταστρέψουν κάθε μορφής καρκινικά κύτταρα.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Tο εμβόλιο χρησιμοποιεί ιούς, όπως ο έρπητας 1 και 2, οι οποίοι αφού μεταλλαχτούν στο εργαστήριο για να γίνουν ακίνδυνοι, διεισδύουν στον οργανισμό και καταστρέφουν τον αρχικό όγκο ή τα καρκινικά κύτταρα.

Το εμβόλιο μεταλλαγμένων ιών, αποτέλεσμα έρευνας της νανοϊατρικής, βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο μελέτης, εφαρμόζεται ήδη πειραματικά με ελπιδοφόρα αποτελέσματα σε ασθενείς στις ΗΠΑ και στη Γερμανία και αναμένεται σε 5 έως 10 χρόνια να εφαρμόζεται ευρέως σε όλους τους τύπους καρκίνου.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο Κωνσταντίνος Κούσουλας, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Louisiana των ΗΠΑ, μιλώντας στο 4ο Διεθνές Συνέδριο για τις Νανοεπιστήμες και Νανοτεχνολογίες, που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη το ΑΠΘ.

Όπως είπε, το εμβόλιο χρησιμοποιεί ιούς, όπως ο έρπητας 1 και 2, οι οποίοι αφού μεταλλαχτούν στο εργαστήριο για να γίνουν ακίνδυνοι, διεισδύουν στον οργανισμό και καταστρέφουν τον αρχικό όγκο ή τα καρκινικά κύτταρα.

«Ήδη γίνεται κλινική μελέτη σε 7 αντικαρκινικά κέντρα των ΗΠΑ και τον τελευταίο χρόνο εφαρμόζεται από γερμανική εταιρεία σε περίπου 100 ασθενείς με πολύθετικά αποτελέσματα», ανέφερε ο κ. Κούσουλας.

O εμβολιασμός όχι μόνο δεν καταστρέφει τα υγιή κύτταρα, αλλά επιπλέον ενεργοποιεί την ανάπτυξη του αμυντικού συστήματος του οργανισμού, προκειμένου να αναγνωρίσει τις μεταστάσεις και να αντιμετωπίσει μόνος του την ασθένεια.

«Με τη χρήση του εμβολίου με τον μεταλλαγμένο ιό αποφεύγεται η χορήγηση τοξικών φαρμάκων που επιβαρύνουν τον ασθενή. Είναι επίσης δυνατό να «γεμίσεις» τον ιό με αντικαρκινικό φάρμακο για αμεσότερα αποτελέσματα. Είναι δηλαδή εφικτός και ο συνδυασμός χημείας και μοριακής βιολογίας», πρόσθεσε.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ζητά την άμεση παρέμβαση του ΠΦΣ σε αρμόδιους φορείς
Προσφέρει σε 2 φαρμακοποιούς από μία δωρεάν ετήσια συνδρομή στην πλατφόρμα






Σχετικά άρθρα

588 φάρμακα κατά της παχυσαρκίας σε ανάπτυξη
Η κατηγορία εισέρχεται για 1η φορά στις πρώτες 10 ενδείξεις του R&D
Σε ολοένα μεγαλύτερες διαστάσεις η παραπληροφόρηση για τη στοματική υγεία
Καμπάνια ενημέρωσης ξεκινά η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία
Ποιες εξετάσεις και επεμβάσεις δεν γίνονται νόμιμα στην Ελλάδα;
Επιστολή καμπανάκι από την Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία
Bausch + Lomb: Νέα έρευνα για την ξηροφθαλμία και την εμμηνόπαυση
Αναδεικνύει την ανάγκη για ευρύτερη ενημέρωση των γυναικών