Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα

Η οικονομία ανοίγει με συμμάχους τους φαρμακοποιούς
Μέσω της ΗΔΙΚΑ ο φαρμακοποιός θα γνωρίζει τους δικαιούχους των τεστ
Φερριτίνη: Μπορεί να μας δείξει αν θα νοσήσουμε σοβαρά από CΟVID-19
Ποιος είναι ο ρόλος της στο ανοσοποιητικό σύστημα
Έναρξη του 4ου Συμποσίου Φαρμακοεπιδημιολογίας
Τη Δευτέρα 19.04, διαδικτυακά

Μεταλλαγμένοι ιοί κατά του καρκίνου

26/7/2007
Ανθρώπινοι ιοί μεταλλάσσονται στο εργαστήριο και μετατρέπονται σε «όπλα», ικανά να καταστρέψουν κάθε μορφής καρκινικά κύτταρα.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό ΜέγεθοςTο εμβόλιο χρησιμοποιεί ιούς, όπως ο έρπητας 1 και 2, οι οποίοι αφού μεταλλαχτούν στο εργαστήριο για να γίνουν ακίνδυνοι, διεισδύουν στον οργανισμό και καταστρέφουν τον αρχικό όγκο ή τα καρκινικά κύτταρα.

Το εμβόλιο μεταλλαγμένων ιών, αποτέλεσμα έρευνας της νανοϊατρικής, βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο μελέτης, εφαρμόζεται ήδη πειραματικά με ελπιδοφόρα αποτελέσματα σε ασθενείς στις ΗΠΑ και στη Γερμανία και αναμένεται σε 5 έως 10 χρόνια να εφαρμόζεται ευρέως σε όλους τους τύπους καρκίνου.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο Κωνσταντίνος Κούσουλας, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Louisiana των ΗΠΑ, μιλώντας στο 4ο Διεθνές Συνέδριο για τις Νανοεπιστήμες και Νανοτεχνολογίες, που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη το ΑΠΘ.

Όπως είπε, το εμβόλιο χρησιμοποιεί ιούς, όπως ο έρπητας 1 και 2, οι οποίοι αφού μεταλλαχτούν στο εργαστήριο για να γίνουν ακίνδυνοι, διεισδύουν στον οργανισμό και καταστρέφουν τον αρχικό όγκο ή τα καρκινικά κύτταρα.

«Ήδη γίνεται κλινική μελέτη σε 7 αντικαρκινικά κέντρα των ΗΠΑ και τον τελευταίο χρόνο εφαρμόζεται από γερμανική εταιρεία σε περίπου 100 ασθενείς με πολύθετικά αποτελέσματα», ανέφερε ο κ. Κούσουλας.

O εμβολιασμός όχι μόνο δεν καταστρέφει τα υγιή κύτταρα, αλλά επιπλέον ενεργοποιεί την ανάπτυξη του αμυντικού συστήματος του οργανισμού, προκειμένου να αναγνωρίσει τις μεταστάσεις και να αντιμετωπίσει μόνος του την ασθένεια.

«Με τη χρήση του εμβολίου με τον μεταλλαγμένο ιό αποφεύγεται η χορήγηση τοξικών φαρμάκων που επιβαρύνουν τον ασθενή. Είναι επίσης δυνατό να «γεμίσεις» τον ιό με αντικαρκινικό φάρμακο για αμεσότερα αποτελέσματα. Είναι δηλαδή εφικτός και ο συνδυασμός χημείας και μοριακής βιολογίας», πρόσθεσε.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μέσω της ΗΔΙΚΑ ο φαρμακοποιός θα γνωρίζει τους δικαιούχους των τεστ
Ποιος είναι ο ρόλος της στο ανοσοποιητικό σύστημα


Σχετικά άρθρα

Φερριτίνη: Μπορεί να μας δείξει αν θα νοσήσουμε σοβαρά από CΟVID-19
Ποιος είναι ο ρόλος της στο ανοσοποιητικό σύστημα
Ασθενείς με αλλεργική ρινίτιδα γίνονται υπερμεταδότες αν νοσούν από Covid-19
Μηνάς Ν. Αρτόπουλος, Διευθυντής του Τμήματος Χειρουργικής Τραχήλου-Θυρεοειδούς της ΩΡΛ Κλινικής του ΜΗΤΕΡΑ
Βουδεσονίδη: Μειώνει την επείγουσα ανάγκη νοσηλείας λόγω Covid-19
Ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος αναφέρει ότι ενδεχομένως να αποτελεί το νέο μας όπλο
Pfizer: Αναπτύσσει νέο χάπι για την αντιμετώπιση του SARS-CoV-2
210 επιστήμονες εργάστηκαν πυρετωδώς τον τελευταίο χρόνο