Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Merck Ελλάς: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο κ. Κωνσταντίνος Κοφινάς

14/11/2014 10:03:49 πμ
O κ. Κωνσταντίνος Κοφινάς διαθέτει εμπειρία μεγαλύτερη των είκοσι ετών στο χώρο της Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Ανακοινώθηκε η ανάληψη της θέσης του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου της Merck Ελλάς από τον κ. Κωνσταντίνο Κοφινά, με ευθύνη για τις αγορές Ελλάδας και Κύπρου, από την 1η Οκτωβρίου 2014.

Ο κ. Κοφινάς διαδέχθηκε τον κ. Ιωάννη Βλόντζο, ο οποίος διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας για περισσότερα από εννέα χρόνια και έχει αναλάβει πλέον καθήκοντα επικεφαλής του Intercontinental Region της Merck Serono.

O κ. Κωνσταντίνος Κοφινάς διαθέτει εμπειρία μεγαλύτερη των είκοσι ετών στο χώρο της Υγείας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, και πιο συγκεκριμένα στον κλάδο των φαρμακευτικών προϊόντων και της νοσοκομειακής φροντίδας, με εστίαση σε μεγάλες θεραπευτικές κατηγορίες, όπως η καρδιολογία, η νευρολογία και η γαστρεντερολογία. Επίσης, έχει διατελέσει σύμβουλος στους θεραπευτικούς τομείς της ογκολογίας, του διαβήτη, της υπογονιμότητας και των σπανίων παθήσεων. Μέχρι πρότινος ήταν Γενικός Διευθυντής στην ελληνική θυγατρική IMS Health.


Ο κ. Κοφινάς δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που θα συνεχίσω την πορεία μου στο χώρο της Υγείας μέσα στη μεγάλη οικογένεια της Merck, την παλαιότερη φαρμακευτική και χημική εταιρεία στον κόσμο. Η Merck αντανακλά παγκοσμίως τη δέσμευση για καινοτομία, αρχή πάνω στην οποία θα βασιστούμε με σύμμαχο τους ανθρώπους της εταιρείας μας, για τη βελτίωση της ζωής των ασθενών και των πελατών μας».


Αντίστοιχα, ο κ. Ιωάννης Βλόντζος δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που ο κ. Κοφινάς θα ηγηθεί της Merck στην Ελλάδα. Η στρατηγική του ματιά και η πολυετής εμπειρία του αποτελούν σημαντικά εχέγγυα ώστε η Merck να συνεχίσει δυναμικά την αναπτυξιακή της πορεία τα επόμενα χρόνια. Εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία στον ίδιο και στους συναδέλφους της Merck Ελλάδος».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διαθέτει εκτεταμένη διεθνή εμπειρία στους κλάδους της φαρμακευτικής, της βιοτεχνολογίας και των CDMO
Και επενδύει σε νέες εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ






Σχετικά άρθρα

Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ: Δώρο εκτίμησης και ζεστασιάς για τα Χριστούγεννα
Χριστουγεννιάτικη έκπληξη προς τα φαρμακεία και τους εργαζομένους του Συνεταιρισμού
ΟΦΕΤ: «Αγαπάει και προσέχει» το ανθρώπινο δυναμικό της
Σε συνεργασία με την ομάδα του Nutrilab
Τα τρία μεγαλύτερα deal της φαρμακευτικής αγοράς για το 2025
Εξαγορές και νέα φάρμακα στο προσκήνιο
Sanofi: Συμφωνία 1 δισ. δολαρίων για νέα θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ
Με την κορεατική βιοτεχνολογική εταιρεία Adel