Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Μελέτη ΙΟΒΕ: 1,6 δισ. ευρώ η συνεισφορά της Pfizer στο ΑΕΠ

9/12/2021 9:18:19 μμ
Το οικονομικό αποτύπωμα της Pfizer στην Ελλάδα για την περίοδο 2020 - 2030
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τη συνολική συνεισφορά της Pfizer στην Ελλάδα για τη δεκαετία 2020-2030 αποτύπωσε σε ειδική μελέτη το Ίδρυμα Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών, η οποία παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του 32ου Ετήσιου Συνεδρίου για την Οικονομία (32nd Annual Greek Economic Summit) που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Η ενότητα: «Η συμβολή αμερικάνικων εταιρειών στην ανάπτυξη και στην καινοτομία: Η επένδυση της Pfizer στην Ελλάδα» παρουσιάστηκε από τον Svetoslav Danchev, υπεύθυνο Τμήματος Μικροοικονομικής Ανάλυσης και Πολιτικής του ΙΟΒΕ.

Συνολική συνεισφορά της Pfizer στην ελληνική οικονομία

  • €1,6 δισ., η συνολική συνεισφορά στο ΑΕΠ.
  • €550 εκατ. η συνολική συνεισφορά σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές (χωρίς να περιλαμβάνονται οι εισφορές μέσω των μηχανισμών clawback και rebates, οι οποίες αναμένεται να ξεπεράσουν τα € 670 εκατ.).
  • για κάθε 1€ άμεσης συνεισφοράς της εταιρείας δημιουργούνται συνολικά €2.18 προστιθέμενης αξίας στην ελληνική οικονομία.
  • €730 εκατ. η συνολική ακαθάριστη προστιθέμενη αξία που θα δημιουργηθεί απευθείας από την Pfizer.

Συνεισφορά στην οικονομία της Θεσσαλονίκης (2020-2030)

  • στα €657 εκατ. υπολογίζεται ότι θα φτάσει ο συνολικός αντίκτυπος στο ΑΕΠ της Θεσσαλονίκης.

Συνεισφορά στην απασχόληση

Αναφορικά με την απασχόληση και τις θέσεις εργασίας, η δραστηριότητα της Pfizer στην Ελλάδα για την περίοδο 2020-2030 υπολογίζεται ότι θα υποστηρίζει συνολικά (άμεσα και έμμεσα) περίπου 2.600 θέσεις εργασίας και είναι ενδεικτικό ότι για καθεμία θέση εργασίας στην Pfizer υποστηρίζει 3,1 θέσεις εργασίας στην ελληνική οικονομία.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Hellas, Ζαχαρίας Ραγκούσης, σχολίασε σχετικά: «Η μελέτη του ΙΟΒΕ αναδεικνύει τις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης που προσφέρουν οι διεθνείς εταιρείες Έρευνας & Καινοτομίας, οι οποίες δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Παράλληλα, επιβεβαιώνει τη δυναμική παρουσία της Pfizer στην Ελλάδα που για περισσότερα από 60 χρόνια δημιουργεί προστιθέμενη αξία για τη χώρα, την κοινωνία και τους ασθενείς. Μέσα από τη στρατηγική της επένδυση στη Θεσσαλονίκη, η Pfizer συμβάλλει καταλυτικά στη μετάβαση της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης, με οφέλη για την εθνική οικονομία και την ευημερία του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και οι μεγάλες ανατροπές






Σχετικά άρθρα

Ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ βρίσκεται δίπλα στην εκπαίδευση και των μαθητών!
Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω ξεναγήθηκαν στους χώρους και μίλησαν για το μέλλον του επιχειρείν
FAMAR: Μεγάλες επενδύσεις στο Κέντρο Διανομής στη Θήβα
Και στην παροχή υπηρεσιών off-line serialization
Κώστας Παπαγιάννης: Οι φαρμακευτικές εταιρείες οφείλουν να μετασχηματιστούν ενόψει των μελλοντικών προκλήσεων
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas ζητά νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία
Ο ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης στην 1η Έκθεση Logistics and Transports
Παρουσιάστηκαν οι νέες τεχνολογίες που αξιοποιεί ο Όμιλος