Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

Απ. Βαλτάς: «Έχετε μπερδέψει την υπηρεσία με τη λιανική πώληση»
Τι είπε ο πρόεδρος του ΠΦΣ για τα rapid test στο 2ο Συνέδριο Φαρμακοποιών
ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 1% σημείωσε το 2020 ο αριθμός των φαρμακείων στη χώρα
Λειτουργήσαν 99 φαρμακεία επιπλέον
Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ: Μεγάλη επιτυχία στο webinar για τον εμβολιασμό COVID-19
Πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία MSD

Μείωση τιμής στόχου για την Alapis από τη Deutsche Bank

9/4/2008
«Μεγάλες οι δυνατότητες για οργανική ανάπτυξη της εταιρείας», εκτιμά ο επενδυτικός οίκος
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Λόγω της αλλαγής του μοντέλου αποτίμησης της Alapis, από το μοντέλο της ανάπτυξης μέσω εξαγορών σε αυτό της οργανικής ανάπτυξης της εταιρείας, η Deutsche Bank προχώρησε σε μείωση της τιμής-στόχου για την εισηγμένη από τα 3,5 € στα 3,3 €.

Και ενώ εξακολουθεί να διατηρεί για την εταιρεία τη σύσταση «buy», η Deutsche Bank σημειώνει ότι πλέον βλέπει μεγάλες δυνατότητες για οργανική ανάπτυξη της εταιρείας, αν και –όπως τονίζει στην ανάλυσή της– εκτιμά ότι παραμένει σταθερά προσηλωμένη στη μέχρι σήμερα επενδυτική της πολιτική και στη συνέχιση της ανάπτυξής της μέσω εξαγορών. Θεωρεί δε δεδομένες τις ωφέλειες από τις εταιρείες που έχουν εξαγοραστεί τους τελευταίους εννέα μήνες.

Ο ξένος επενδυτικός οίκος σημειώνει ότι η Alapis εξακολουθεί να είναι συντηρητική ως προς τις προβλέψεις της, δεν αλλάζει όμως θέση όσον αφορά την εκτίμησή της ότι: α) η κερδοφορία της εταιρείας θα αυξηθεί με ρυθμό 25-30% τα επόμενα τρία χρόνια, β) οι πωλήσεις από το τμήμα ανθρώπινων φαρμάκων αναμένεται να τρέξουν με ρυθμό 22% την περίοδο 2007-2010, γ) για το 2008 αναμένεται αύξηση των EBITDA και των καθαρών κερδών κατά 63% (στα 249 εκατ. €) και 58% (161 εκατ. €) αντίστοιχα.

Η Deutsche Bank εκτιμά επίσης στην ίδια ανάλυση ότι ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης των EBITDA και των κερδών ανά μετοχή θα διαμορφωθεί στο 32% και 29% αντίστοιχα, την περίοδο 2007-2010. Τέλος, σχετικά με τη μετοχή, σημειώνει ότι, συγκριτικά με τις εταιρείες του κλάδου, η Alapis διαπραγματεύεται με discount 60%, με βάση τα εκτιμώμενα κέρδη του 2008.

Σημειώνεται ότι σήμερα αρχίζει από την Alapis η διανομή του μερίσματος των 0,025 €, με δικαιούχους τους κατόχους μετοχών μετά τη λήξη της συνεδρίασης της 31ης Μαρτίου 2008.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι είπε ο πρόεδρος του ΠΦΣ για τα rapid test στο 2ο Συνέδριο Φαρμακοποιών
Λειτουργήσαν 99 φαρμακεία επιπλέον


Σχετικά άρθρα

Novartis: Εξαγόρασε την Arctos Medical
Και επεκτείνει το portfolio της με θεραπείες οπτογενετικής
DEMO ABEE: Πλατινιένο, Χρυσό και Χάλκινο Βραβείο στα Healthcare Business Awards 2021
Η εταιρεία βραβεύτηκε για την προσφορά της