Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Μεγάλο πρόστιμο για την GlaxoSmithKline στην Κίνα

22/9/2014 9:29:56 πμ
Η εταιρεία κρίθηκε ένοχη για τη δωροδοκία γιατρών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Κινεζικό δικαστήριο καταδίκασε την GlaxoSmithKline για την πολύκροτη υπόθεση δωροδοκίας μη κυβερνητικών αξιωματούχων, επιβάλλοντας στη βρετανική φαρμακευτική πρόστιμο ύψους 297 εκατ. στερλινών (489 εκατ. δολ.).

Η Glaxo καλείται να πληρώσει το πρόστιμο σε μετρητά και προειδοποίησε πως η εξέλιξη αυτή θα επηρεάσει τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου. Επίσης, η GlaxoSmithKline δημοσιοποίησε απολογητική επιστολή στην κυβέρνηση της Κίνας.

Η έρευνα εναντίον της φαρμακευτικής από τις κινεζικές αρχές ξεκίνησε πριν από περίπου ένα χρόνο. Αρκετοί υπάλληλοι της GlaxoSmithKline στην Κίνα συνελήφθησαν με την κατηγορία του οικονομικού εγκλήματος. Η αστυνομία παρέδωσε την υπόθεση στην εισαγγελία το Μάιο, με την κατηγορία της δωροδοκίας γιατρών με στόχο την αύξηση των πωλήσεων στη χώρα.

Σημειώνεται πως η εμπορική πολιτική της GlaxoSmithKline έχει βρεθεί στο στόχαστρο και των βρετανικών αρχών καθώς η Υπηρεσία Υποθέσεων Σοβαρής Απάτης της χώρας ξεκίνησε έρευνα εναντίον της φαρμακευτικής. «Καταγγελίες εναντίον της GSK για θέματα διαφθοράς έχουν διατυπωθεί τις τελευταίες εβδομάδες επίσης στην Πολωνία και το Ιράκ» αναφέρουν οι Financial Times.

Πηγή: iatronet.gr
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και ξανα-ανοίγει κλειστά φαρμακεία
Προκειμένου οι φαρμακοποιοί να επικεντρωθούν στις υπηρεσίες και στη συμβουλευτική






Σχετικά άρθρα

Τα $230 δισ. θα φτάσουν οι συμφωνίες των φαρμακευτικών εταιρειών το 2026
Με στόχο την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου τους
Νέα προκλινικά δεδομένα για την THC
Θετική επίδραση σε συμπτώματα του HIV και της αντιρετροϊκής θεραπείας
Johnson & Johnson: Κατέγραψε αύξηση των παγκόσμιων πωλήσεών της
Χάρη στο «ισχυρότερο χαρτοφυλάκιο της ιστορίας της», σύμφωνα με τον CEO