Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Μεγάλη συμφωνία για τη Pharmathen

3/6/2015 9:36:24 πμ
H BC Partners απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ελληνικής εταιρείας.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Η είδηση της προηγούμενης εβδομάδας (δείτε εδώ) επιβεβαιώθηκε εχθές με την ανακοίνωση της εταιρείας Pharmathen, της μεγάλης ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και πρώτης ελληνικής επιχείρησης σε επενδύσεις έρευνας στην Ελλάδα, για τη συνεργασία της με την επενδυτική εταιρεία βρετανικών συμφερόντων BC Partners.


 

Συγκεκριμένα, η BC Partners αποκτά το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Pharmathen, ενώ τα αδέλφια Βασίλης και Νέλλυ Κάτσου παραμένουν στον όμιλο διατηρώντας ένα σημαντικό μερίδιο μετοχών αλλά και τη διοίκησή του.

 


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Pharmathen, ο managing partner της BC Partners, Νίκος Σταθόπουλος, δήλωσε πως «είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συνεργασία με τους ιδρυτές και τη διοικητική ομάδα της Pharmathen για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεχιζόμενης ανάπτυξης του ομίλου», συμπληρώνοντας ακόμη ότι «μέσα από την επένδυση στην έρευνα, τη δημιουργία νέων προϊόντων, την επέκταση της διεθνούς παρουσίας και των εξαγορών στον συνεχώς αναπτυσσόμενο τομέα των γενόσημων φαρμάκων, στον οποίο ο όμιλος Pharmathen είναι ευρωπαϊκός ηγέτης».

Ο πρόεδρος της Pharmathen, Βασίλειος Κάτσος, με αφορμή την υπογραφή της κατΆ αρχήν συμφωνίας σχολίασε ότι «η Pharmathen με τη συμφωνία αυτή θωρακίζει τις ήδη ισχυρές της βάσεις και ενισχύεται σημαντικά, ανοίγοντας νέες προοπτικές για τον όμιλο. Η διοίκηση της Pharmathen παραμένει προσηλωμένη στην περαιτέρω ανάπτυξη της επιχείρησης, σταθερή στην στρατηγική της: Έρευνα – Εξωστρέφεια – Επενδύσεις. Σκοπός μας είναι η δημιουργία ενός διεθνή φαρμακευτικού ομίλου, του οποίου η καρδιά "χτυπάει” στην Ελλάδα».

 


Η BC Partners συνολικά διαχειρίζεται επενδυτικό κεφάλαιο ύψους περίπου 13 δισ. ευρώ. Ιδρύθηκε το 1986 και είναι μια από τις λίγες επιχειρήσεις που πραγματοποιούν επενδύσεις για εξαγορές σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Έχει αναπτυχθεί και εξελιχθεί κατέχοντας πλέον ηγετική θέση τον τομέα των εξαγορών, επενδύοντας κατά βάση σε μεγάλες εταιρίες σε Ευρώπη και Αμερική, μέσω του δικτύου της με γραφεία σε Λονδίνο, Παρίσι, Αμβούργο και Νέα Υόρκη. Από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα ο όμιλος έχει ολοκληρώσει 88 επενδύσεις σε εταιρίες με συνολική αξία 96 δισ. ευρώ.


Η Pharmathen επικεντρώνεται στην έρευνα, ανάπτυξη και παραγωγή σύνθετων γενοσήμων φαρμακευτικών σκευασμάτων. Ιδρύθηκε το 1969 και έκτοτε έχει αναπτύξει μία διαφοροποιημένη βάση περισσότερων από 180 διεθνώς διακεκριμένων πελατών. Η λειτουργία της Pharmathen είναι απολύτως καθετοποιημένη, με ανθρώπινο δυναμικό μεγαλύτερο από 1.000 άτομα, τα οποία εργάζονται στα τρία σύγχρονα εργαστήρια έρευνας και ανάπτυξης και στις δύο παραγωγικές μονάδες του ομίλου. Οι δραστηριότητες της εκτείνονται από την ανάπτυξη νέων φαρμάκων έως την διανομή τους, με προϊόντα τα οποία πωλούνται σε περισσότερες από 80 χώρες παγκόσμια.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μέσω της εξαγοράς της εταιρείας Shockwave Medical
Κάθε χρόνο, πάνω από 10 εκατ. άνθρωποι παγκοσμίως νοσούν από φυματίωση






Σχετικά άρθρα

Η Pharma Q συμμετείχε στο Hellas Pharm 2024
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Δυναμική Φαρμακαποθήκη: Μεγάλη προσέλευση στο περίπτερό της στην Hellas PHARM 2024
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί
Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών