Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Μεγάλη συμφωνία για μια ελληνική φαρμακοβιομηχανία

29/5/2015 11:49:43 πμ
Γνωστή ελληνική φαρμακοβιομηχανία εξαγοράζεται από διεθνή κολοσσό!
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Γνωστή ελληνική φαρμακοβιομηχανία προχωρά στην εξαγορά της από διεθνές fund, κυρίως αγγλικών συμφερόντων, που αφορά το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της. Δεν είναι ακόμα ανακοινώσιμα τα στοιχεία της εν λόγω εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Healthview.gr, το προσύμφωνο έχει ήδη υπογραφεί με την υπάρχουσα διοίκηση να παραμένει στο τιμόνι της εταιρείας, καθώς οι ξένοι επενδυτές έχουν αξιολογήσει πολύ θετικά την πορεία, την ανάπτυξη και τις προοπτικές της εταιρείας για περαιτέρω ανάπτυξη στο εξωτερικό.

Από την πλευρά της ελληνικής ιδιοκτησίας η κίνηση αυτή προσφέρει πολλαπλάσιες δυνατότητες στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης στην εξωστρέφεια και φυσικά στην ενίσχυση της ρευστότητας.

 

Υπενθυμίζεται ότι το 2011 η είδηση για την εξαγορά της εταιρείας Specifar από την αμερικανική πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία Watson είχε κάνει πάλι αίσθηση, καθώς το ύψος της επένδυσης ήταν το αστρονομικό –για το περιβάλλον της τότε κρίσης– ποσό των 400 εκατ. ευρώ.


 

Όπως σχολιάζεται στο site που αποκαλύπτει την είδηση, τέτοιες κινήσεις αποδεικνύουν ότι οι ελληνικές εταιρείες με εξωστρέφεια και ανταγωνιστικότητα μπορούν να πετύχουν μεγάλα deals με διεθνείς επιχειρηματικούς κολοσσούς και κάθε κυβέρνηση πρέπει να λαμβάνει σοβαρά υπόψη το πόσο σημαντική είναι η ελληνική φαρμακοβιομηχανία για τη χώρα μας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αναδείχθηκε σε συζήτηση κατά τη διάρκεια του 9ου Delphi Economic Forum






Σχετικά άρθρα

Η Pharma Q συμμετείχε στο Hellas Pharm 2024
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Δυναμική Φαρμακαποθήκη: Μεγάλη προσέλευση στο περίπτερό της στην Hellas PHARM 2024
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί
Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών