Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Μεγάλες αλλαγές στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης

22/1/2019 11:10:29 πμ
Περιλαμβάνει πλέον τους στόχους για τα γενόσημα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης περιλαμβάνει πλέον τους ελάχιστους ποσοστιαίους στόχους συνταγογράφησης για τα γενόσημα φάρμακα, όπως αυτοί καθορίστηκαν στο ΦΕΚ 3663Β/28-8-2018.


Υπενθυμίζεται ότι στο συγκεκριμένο ΦΕΚ (απόφαση του Παύλου Πολάκη) ορίστηκαν συγκεκριμένοι στόχοι συνταγογράφησης γενοσήμων κατά όγκο συσκευασιών, ανά θεραπευτική ομάδα και τρόπο χορήγησης και ανά μήνα.


Για παράδειγμα, θα πρέπει να συνταγογραφούνται σχεδόν αποκλειστικά γενόσημα (πλησιάζουν δηλ. το 100%) για τα από του στόματος φάρμακα κατά του εμέτου και της ναυτίας (99,13%), ορισμένα αντιδιαβητικά (99,9%), τα ενέσιμα υποκατάστατα αίματος και διαλύματα έγχυσης (99,8%), ορμόνες της υπόφυσης και του υποθαλάμου (99,77%), τα αντιβιοτικά πολυμυξίνες (99,9%), κάποια αντινεοπλασματικά (99,26%) και ορισμένα ενέσιμα αναισθητικά (99,92% και 99,71%).

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ενώ έχει 50+ χρόνια ιστορίας στην καινοτομία του τομέα
Οδηγίες για τις αλλαγές και τα χρονοδιαγράμματα από τον ΠΦΣ






Σχετικά άρθρα

Αδ. Γεωργιάδης: Συμψηφισμός του clawback με δαπάνες έρευνας σε ποσοστό 50%
Από το βήμα του 11oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών
Κ. Μητσοτάκης: Κράτος δικαίου η αποστολή φαρμάκων «κατΆ οίκον»
Η υπηρεσία μετουσιώνεται σε δικαίωμα του πολίτη