Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Medicines for Europe: Να καταργηθούν οι περιορισμοί στις εξαγωγές φαρμάκων

19/6/2025 3:35:07 μμ
Μία από τις 5 συστάσεις της για την εμπορική πολιτική στην Ε.Ε.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Ένωση Medicines for Europe, που εκπροσωπεί τις εταιρείες γενόσημων, βιο-ομοειδών και προστιθέμενης αξίας φαρμάκων, καταθέτει 5 προτάσεις για την εμπορική πολιτική στα φάρμακα, με στόχο να ενισχυθεί παγκοσμίως η πρόσβαση σε αυτά και η ανταγωνιστικότητα του κλάδου. Οι συστάσεις παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση με συμμετέχοντες εκπροσώπους της Ευρ. Επιτροπής και των κρατών μελών. 


Επισημαίνοντας ότι τα μέλη της διανέμουν το 70% των χορηγούμενων φαρμάκων στην Ε.Ε. και το 90% των λεγόμενων ως «κρίσιμων», η Ένωση προτείνει:

  • Κατάργηση των δασμών και λοιπών εμποδίων και περιορισμών στις εξαγωγές για την προστασία των παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού.
  • Χρηματοδότηση από την Ε.Ε. για «πράσινες» μεταβάσεις και ψηφιακό μετασχηματισμό, ως αναγνώριση της στρατηγικής σημασίας που έχει η βιώσιμη παραγωγή off patent φαρμάκων.
  • Εμπορικές συμφωνίες που να προωθούν τη δίκαιη και αμοιβαία πρόσβαση στην αγορά και τον υγιή ανταγωνισμό.
  • Ισορροπημένα πλαίσια προστασίας των πρωτότυπων φαρμάκων με στόχο τον έγκαιρο ανταγωνισμό από γενόσημα και βιο-ομοειδή φάρμακα.
  • Να επεκταθεί η εναρμόνιση των απαιτήσεων μεταξύ των οργανισμών φαρμάκων, ώστε να αποφεύγονται επικαλύψεις και διπλές εργασίες.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αφήνει πίσω το αποκλειστικό κριτήριο της χαμηλότερης τιμής
Και περίπου 300 σκευάσματα σε έλλειψη






Σχετικά άρθρα

Ίδιο κόστος τα γενόσημα με τα πρωτότυπα;
Το αμερικανικό παράδειγμα
Η Ελλάδα στην επόμενη φάση της φαρμακευτικής κάνναβης
Ιωάννα Σιαφάκα, καθηγήτρια Αναισθησιολογίας – Θεραπείας Πόνου, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ
ΤΕΑΥΦΕ: Ισχυρή θεσμική παρουσία στην 90ή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
Έγιναν ουσιαστικές επαφές του Δ.Σ. με την πολιτική ηγεσία και δημόσιους φορείς
ΕΜΑ: Σε έλλειψη φάρμακα με albendazole έως το 2028
Λόγω αλλαγής προμηθευτή της δραστικής ουσίας από την GSK