Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Με προβλήματα στα logistics οι κατ’οίκον παραδόσεις των ΦΥΚ

30/6/2025 5:26:38 μμ
Δημιουργήθηκαν εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης, είπε ο υπ. Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την Πέμπτη, στο νομοσχέδιο για το αλκοόλ και τον καπνό, ψηφίζεται η τροπολογία για τη χορήγηση των ΦΥΚ από τα φαρμακεία της γειτονιάς, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Αδ. Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στην ERTNews.

Όπως είπε: «αυτή η τροπολογία θα μας επιτρέψει να τα παραλαμβάνει ο ασθενής και από το φαρμακείο της επιλογής του, ώστε ο φαρμακοποιός να μπορεί να δίνει και τις αντίστοιχες οδηγίες». Παράλληλα, αναφερόμενος στη χορήγηση των ΦΥΚ κατ’ οίκον ανέφερε πως η όλη η διαδικασία έχει ξεπεράσει τις αρχικές προσδοκίες της κυβέρνησης και μάλιστα η μεγάλη ζήτηση από τους ίδιους τους ασθενείς έχει προκαλέσει «μπλακ άουτ» στα συστήματα. «Τα μοντέλα που είχαμε έλεγαν ότι οι πρώτοι δυο μήνες θα είναι μία δοκιμαστική περίοδος με 1.000 περίπου συνταγές την ημέρα και προϊόντος του χρόνου θα έφταναν τις 2.000 με 3.000 συνταγές την ημέρα. 'Αρα, θα μπορούσαμε να έχουμε ένα χρόνο προσαρμογής. Τελικά φτάσαμε στις 3.500 με 4.000 συνταγές μέσα σε μια εβδομάδα. Η ανάγκη του κόσμου για αυτό ήταν τεράστια. Αυτό δημιούργησε κάποια προβλήματα logistics στις παραδόσεις. Θα λυθούν πιστεύω αυτή την εβδομάδα, έχουμε ζητήσει ενισχύσεις, θα πάνε όλα καλά. Ευχαριστώ τον κόσμο γιατί αγκάλιασε πολύ όλη αυτή την προσπάθεια», πρόσθεσε.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Να προωθηθεί ως εργαλείο υποστήριξης και όχι ως υποκατάστατο των φαρμακοποιών
Με τη διακίνηση έως και 67 χιλιάδων συνταγών ΦΥΚ μηνιαίως






Σχετικά άρθρα

Κ. Παπαγιάννης: H ψηφιακή ωριμότητα το επόμενο βήμα στον μετασχηματισμό της υγείας
Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis για Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα στο 2ο SFEE Summit
ΠΕΦ: Το κενό της δημόσιας χρηματοδότησης στα φάρμακα φτάνει το 1,5 δισ. ευρώ
Στα ύψη και πάλι η υπερφορολόγηση της φαρμακοβιομηχανίας
Έρχεται νέο πρόγραμμα για την πρόληψη της νεφρικής δυσλειτουργίας
Ανακοίνωση από την Ειρήνη Αγαπηδάκη στο 2ο ΣΦΕΕ Summit
Ταμείο Καινοτομίας για τα φάρμακα και νέος μηχανισμός αποζημίωσης
Προανήγγειλε ο Αδ. Γεωργιάδης στο 2ο ΣΦΕΕ Summit