Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Με προβλήματα στα logistics οι κατ’οίκον παραδόσεις των ΦΥΚ

30/6/2025 5:26:38 μμ
Δημιουργήθηκαν εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης, είπε ο υπ. Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την Πέμπτη, στο νομοσχέδιο για το αλκοόλ και τον καπνό, ψηφίζεται η τροπολογία για τη χορήγηση των ΦΥΚ από τα φαρμακεία της γειτονιάς, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Αδ. Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στην ERTNews.


Όπως είπε: «αυτή η τροπολογία θα μας επιτρέψει να τα παραλαμβάνει ο ασθενής και από το φαρμακείο της επιλογής του, ώστε ο φαρμακοποιός να μπορεί να δίνει και τις αντίστοιχες οδηγίες». 


Παράλληλα, αναφερόμενος στη χορήγηση των ΦΥΚ κατ' οίκον ανέφερε πως η όλη η διαδικασία έχει ξεπεράσει τις αρχικές προσδοκίες της κυβέρνησης και μάλιστα η μεγάλη ζήτηση από τους ίδιους τους ασθενείς έχει προκαλέσει «μπλακ άουτ» στα συστήματα. 


«Τα μοντέλα που είχαμε έλεγαν ότι οι πρώτοι δυο μήνες θα είναι μία δοκιμαστική περίοδος με 1.000 περίπου συνταγές την ημέρα και προϊόντος του χρόνου θα έφταναν τις 2.000 με 3.000 συνταγές την ημέρα. 'Αρα, θα μπορούσαμε να έχουμε ένα χρόνο προσαρμογής. Τελικά φτάσαμε στις 3.500 με 4.000 συνταγές μέσα σε μια εβδομάδα. Η ανάγκη του κόσμου για αυτό ήταν τεράστια. Αυτό δημιούργησε κάποια προβλήματα logistics στις παραδόσεις. Θα λυθούν πιστεύω αυτή την εβδομάδα, έχουμε ζητήσει ενισχύσεις, θα πάνε όλα καλά. Ευχαριστώ τον κόσμο γιατί αγκάλιασε πολύ όλη αυτή την προσπάθεια», πρόσθεσε.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στη σύσφιξη των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών στοχεύει η κυβέρνηση
Δημιουργήθηκε από τον Δήμο Πεντέλης






Σχετικά άρθρα

Συμφωνία Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία
Στη σύσφιξη των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών στοχεύει η κυβέρνηση
200% δασμούς στα γενόσημα ανακοίνωσε ο Τραμπ
Η πολιτική θα ξεκινήσει το 2028
Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας & Κύπρου στον τομέα του φαρμάκου
Στελέχη του ΕΟΦ συναντήθηκαν με τον Κύπριο υπουργό Υγείας
ΑΑΔΕ: Κατασχέθηκαν χιλιάδες παράνομα συμπληρώματα διατροφής
Στην υπόθεση εμπλέκονται φαρμακείο και εταιρεία στην Αττική