Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Με αντιμνημονιακές αφίσες και λουκέτα στην υγεία η προεκλογική εβδομάδα

12/5/2014 12:11:11 μμ
Η κατάσταση στην υγεία προβληματίζει τη κυβέρνηση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Με τα φαρμακεία να έχουν αναρτήσει στις βιτρίνες τους αντιμνημονιακές αφίσες, οι οποίες καταδικάζουν τις πολιτικές της συγκυβέρνησης ξεκινάει η τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλόγές.

Σε αυτό το κλίμα δυσαρέσκειας έρχεται να προστεθεί και η επίσχεση υπηρεσιών υγείας προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ στην οποία προχωρούν από σήμερα Δευτέρα 12 Μαΐου τα διαγνωστικά εργαστήρια και οι εργαστηριακοί γιατροί και από την Τετάρτη 14 Μαΐου οι ιδιωτικές κλινικές, με αίτημα την αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ και τη μη επιβολή του clawback.

Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ από σήμερα για άλλη μια φορά βάζουν το χέρι στην τσέπη αφού είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν οι εξολοκλήρου τις εξετάσεις τους στα διαγνωστικά κέντρα.

Ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης σε δηλώσεις του έχει εκφράσει την πεποίθηση ότι οι προτάσεις του προς τους παρόχους θα αποτρέψουν την συνέχιση της επίσχεσης.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη έχει προτείνει ρυθμίσεις clawback με ένα πολύ δικαιότερο τρόπο από ότι έγινε το 2013.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με την Agata Jakoncic, Managing Director της MSD Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας
Τι έδειξε μελέτη σχετικά με τη διαχείριση αντιβιοτικών






Σχετικά άρθρα

FDA: Εγκρίνει mRNA εμβόλια για την Covid-19 με περιορισμούς
Απευθύνονται μόνο σε όσους έχουν υψηλό κίνδυνο νόσησης
ΕΟΠΥΥ: 1,3 δισ. ευρώ στα ιδιωτικά φαρμακεία
Όπως ορίζει η ΚΥΑ για την κατανομή της φαρμακευτικής δαπάνης
e-ΕΦΚΑ: Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για τους απασχολούμενους συνταξιούχους
Προκειμένου να τους επιστραφούν αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά