Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Με 2 καινούργιους αγγειογράφους θα σώζονταν δεκάδες ζωές σε Ευαγγελισμό και Αττικό

29/11/2018 9:19:32 πμ
Οι υπάρχοντες χαλούν συνεχώς ακόμη και σε ώρες εφημερίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα αιμοδυναμικά εργαστήρια του Ευαγγελισμού και του Αττικού νοσοκομείου (που πάντα συνεφημερεύουν) δέχονται σε επείγουσα βάση τουλάχιστον 10 οξέα εμφράγματα μυοκαρδίου (Ο.Ε.Μ.) στις γενικές εφημερίες και μερικά ακόμα στις πρωινές ώρες. Είναι σαφές ότι η αγγειοπλαστική στο Ο.Ε.Μ. έχει σώσει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές.

Ταυτόχρονα όμως, τα δύο αυτά νοσοκομεία σηκώνουν πολύ μεγάλο βάρος της Αττικής και των γύρω περιοχών. Εκτελούν χιλιάδες προγραμματισμένες στεφανιογραφίες ετησίως. Σύμφωνα με την Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών οι αγγειογράφοι είναι πεπαλαιωμένοι (15ετίας) και έχουν πραγματοποιήσει τεράστιο αριθμό εξετάσεων ο καθένας. Έχουν συχνές βλάβες και αφού είναι εκτός εγγύησης οι βλάβες πληρώνονται ΑΔΡΑ! Ανταλλακτικά δύσκολα βρίσκονται (αναζητούνται σε όλη την Ευρώπη) και έρχονται με καθυστέρηση. Μέσα στο 2018 είχαν πολλαπλές βλάβες, πολλές μέρες αχρηστίας, ακόμη και σε γενικές εφημερίες.


Διακομίζονταν εμφράγματα από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να χάνεται ζωτικός χρόνος, αφού ο ασθενής πρέπει να μπει στο εργαστήριο τις πρώτες ώρες. Υπήρξε και θάνατος σε μια διακομιδή. Οι αγγειογράφοι είναι στο τέλος της ζωής τους, σημειώνουν οι γιατροί.

Πότε θα αντικατασταθούν;

Στον Ευαγγελισμό υπάρχει νέο μηχάνημα εδώ και μήνες, δεν λειτουργεί ακόμα, οι ανάγκες είναι τεράστιες, απάντηση γιατί δεν λειτουργεί οι γιατροί δεν παίρνουν από τις διοικήσεις και το υπουργείο. Είναι άκρως αναγκαίος και 2ος αγγειογράφος (που όπως μας λένε) θα έρθει, και το προσωπικό θα έρθει για να το λειτουργήσει.


«Στο Αττικό: μηδέν προοπτική για αντικατάσταση του γερασμένου αγγειογράφου. Μάλιστα στο Αττικό έγινε φιέστα προ ημερών για τα 15 χρόνια λειτουργίας του νοσοκομείου και αμέσως μετά χάλασε ξανά ο αγγειογράφος που... τι σύμπτωση! Έχει μόνο…. 15 χρόνια εντατικής λειτουργίας. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν λειτουργεί κανένα από τα 2 εργαστήρια», προσθέτουν οι γιατροί, τονίζοντας πως 10 στεφανιογράφοι ολοκαίνουργοι κοστίζουν όσο ένα φτερό από ένα F16.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κώστας Μαριάκης, Γενικός Γραμματέας Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων
«Το δίκτυο διανομής πάσχει» δηλώνει ο πρόεδρος, Μ. Γιαννάκος






Σχετικά άρθρα

MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού 2024
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»
Υπ. Υγείας: Συστάσεις για την προστασία των πολιτών από την αφρικανική σκόνη
Αποφεύγεται η σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους