Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα

Φαρμακοποιοί: Πώς να αντιμετωπίσετε την «πυρετοφοβία» των γονέων
Απαντήσεις από τον Γεώργιο Τσόλα, Διευθυντή Παιδιατρικής του Metropolitan
Novartis: Εξαγόρασε την Arctos Medical
Και επεκτείνει το portfolio της με θεραπείες οπτογενετικής

Με 2 καινούργιους αγγειογράφους θα σώζονταν δεκάδες ζωές σε Ευαγγελισμό και Αττικό

29/11/2018 9:19:32 πμ
Οι υπάρχοντες χαλούν συνεχώς ακόμη και σε ώρες εφημερίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα αιμοδυναμικά εργαστήρια του Ευαγγελισμού και του Αττικού νοσοκομείου (που πάντα συνεφημερεύουν) δέχονται σε επείγουσα βάση τουλάχιστον 10 οξέα εμφράγματα μυοκαρδίου (Ο.Ε.Μ.) στις γενικές εφημερίες και μερικά ακόμα στις πρωινές ώρες. Είναι σαφές ότι η αγγειοπλαστική στο Ο.Ε.Μ. έχει σώσει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές.

Ταυτόχρονα όμως, τα δύο αυτά νοσοκομεία σηκώνουν πολύ μεγάλο βάρος της Αττικής και των γύρω περιοχών. Εκτελούν χιλιάδες προγραμματισμένες στεφανιογραφίες ετησίως. Σύμφωνα με την Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών οι αγγειογράφοι είναι πεπαλαιωμένοι (15ετίας) και έχουν πραγματοποιήσει τεράστιο αριθμό εξετάσεων ο καθένας. Έχουν συχνές βλάβες και αφού είναι εκτός εγγύησης οι βλάβες πληρώνονται ΑΔΡΑ! Ανταλλακτικά δύσκολα βρίσκονται (αναζητούνται σε όλη την Ευρώπη) και έρχονται με καθυστέρηση. Μέσα στο 2018 είχαν πολλαπλές βλάβες, πολλές μέρες αχρηστίας, ακόμη και σε γενικές εφημερίες.


Διακομίζονταν εμφράγματα από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να χάνεται ζωτικός χρόνος, αφού ο ασθενής πρέπει να μπει στο εργαστήριο τις πρώτες ώρες. Υπήρξε και θάνατος σε μια διακομιδή. Οι αγγειογράφοι είναι στο τέλος της ζωής τους, σημειώνουν οι γιατροί.

Πότε θα αντικατασταθούν;

Στον Ευαγγελισμό υπάρχει νέο μηχάνημα εδώ και μήνες, δεν λειτουργεί ακόμα, οι ανάγκες είναι τεράστιες, απάντηση γιατί δεν λειτουργεί οι γιατροί δεν παίρνουν από τις διοικήσεις και το υπουργείο. Είναι άκρως αναγκαίος και 2ος αγγειογράφος (που όπως μας λένε) θα έρθει, και το προσωπικό θα έρθει για να το λειτουργήσει.


«Στο Αττικό: μηδέν προοπτική για αντικατάσταση του γερασμένου αγγειογράφου. Μάλιστα στο Αττικό έγινε φιέστα προ ημερών για τα 15 χρόνια λειτουργίας του νοσοκομείου και αμέσως μετά χάλασε ξανά ο αγγειογράφος που... τι σύμπτωση! Έχει μόνο…. 15 χρόνια εντατικής λειτουργίας. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν λειτουργεί κανένα από τα 2 εργαστήρια», προσθέτουν οι γιατροί, τονίζοντας πως 10 στεφανιογράφοι ολοκαίνουργοι κοστίζουν όσο ένα φτερό από ένα F16.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Έως 01/09 θα πρέπει να έχουν κάνει την 1η δόση έναντι της Covid-19
«Υιοθετήστε» ένα άγριο ζώο και εξασφαλίστε τη διατροφή του για έναν ολόκληρο χρόνο


Σχετικά άρθρα

MyHealth: Θα εκδίδονται ψηφιακά από τους πολίτες οι Ιατρικές Βεβαιώσεις
Απαιτείται ενεργοποίηση της άυλης συνταγογράφησης
Έρχεται επανάσταση στη διαχείριση του άσθματος
Στο θεραπευτικό πεδίο εισέρχονται τα προβιοτικά και εμφυτεύσιμες συσκευές
NATURE: Πώς η Ελλάδα αξιοποίησε την τεχνητή νοημοσύνη στη διαχείριση της COVID-19
Μελέτη με τη συμμετοχή Ελλήνων επιστημόνων
COVID-19: Ενδέχεται να πυροδοτεί νέες μορφές διαβήτη τύπου 1
Η αξιολόγηση περιστατικών είναι σε εξέλιξη σύμφωνα με άρθρο στο Diabetes Care