Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση των φαρμακοποιών της Β. Ελλάδας

26/1/2011
«Θέλουμε το φαρμακείο στην υπηρεσία του πολίτη και όχι των πολυεθνικών»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη 26/1/2011 φαρμακοποιοί της Μακεδονίας και της Θράκης - πολλοί από αυτούς φορώντας τη λευκή στολή υπηρεσίας και κρατώντας πλακάτ - στο πλαίσιο της τριήμερης πανελλαδικής απεργίας μέχρι την Παρασκευή, που κήρυξε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

 

Οι φαρμακοποιοί έκαναν πορεία που κατέληξε στη γενική γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης, όπου έριξαν συμβολικά μπροστά στην είσοδο του κτιρίου, σε ένα χαρτόκουτο, τα κλειδιά των φαρμακείων τους. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον γ.γ. Μακεδονίας - Θράκης Γ. Χατζηκωνσταντίνου και του επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

 

Οι φαρμακοποιοί χαρακτήρισαν «σε θετική κατεύθυνση» (σημ: ???) την τροποποίηση που εξήγγειλε ο υπουργός υγείας σε ότι αφορά το ιδιοκτησιακό, σύμφωνα με την οποία φαρμακείο θα μπορεί να ανοίξει μόνο διπλωματούχος φαρμακοποιός, ωστόσο αναμένουν τη διατύπωση της σχετικής πρόβλεψης στο σχετικό σχέδιο νόμου.

 

«Υπάρχει επίσης, το θέμα της απελευθέρωσης του ωραρίου, που θα είναι εξαντλητικό για τους φαρμακοποιούς εάν εφαρμοστεί, το πληθυσμιακό και το ποσοστό έκπτωσης προς τα ταμεία, που πρέπει να τα δει το υπουργείο» δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Κυριάκος Θεοδοσιάδης.

 

«Έχουμε το πιο φθηνό φάρμακο στην Ευρώπη και πρέπει να μείνει φθηνό γιατί δεν είναι εμπόρευμα» τόνισε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Σερρών Αργύρης Ρότσης.

 

«Θέλουμε το φαρμακείο στην υπηρεσία του πολίτη και όχι των πολυεθνικών και των φαρμακευτικών εταιρειών» δήλωσε η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δράμας Αικατερίνη Μπουρουτζόγλου.

 

Πηγή: Καθημερινή (26/1/2011)

 

 

ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ (πηγή: http://pharmateam.blogspot.com/)

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πολυεθνικής, διατηρεί μόνο δύο brands
Η γεν. εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου συμφωνεί με τις εταιρείες φαρμάκων και καλλυντικών






Σχετικά άρθρα

Οι φαρμακοποιοί να αντικαθιστούν γενόσημα & δραστικές ουσίες
Η νέα διεκδίκηση της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας
Σταθερά στα ύψη οι ελλείψεις φαρμάκων
Προσδιορισμό των μέτρων αντιμετώπισης ζήτα ο Απ. Βαλτάς
FIP: Ζητά υπηρεσίες φαρμακείου για τις διαταραχές χρήσης ουσιών
Διεκδικώντας μια θέση για τον κλάδο στην ομάδα φροντίδας των ασθενών
Η ιστορία των ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλίας σε μια αξιόλογη έκδοση
Αναδεικνύει τη σπουδαιότητα της φαρμακευτικής επιστήμης, σχολίασε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας