Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


«Μαϊμού» φάρμακα κατά της παχυσαρκίας κυκλοφορούν στη χώρα

22/6/2026 5:34:28 μμ
Σε ετοιμότητα ο Φ.Σ. Λάρισας, σύμφωνα με τον Θ. Κουτσούκη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ψευδεπίγραφα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας κυκλοφορούν στη χώρα μας, σύμφωνα με όσα ανέφερε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο ΕΡΤ ο πρόεδρος του Φ.Σ. Λάρισας Θάνος Κουτσούκης.

 

Συγκεκριμένα τόνισε ότι «υπάρχουν αναφορές πολιτών σε φαρμακεία της Λάρισας για διάθεση ενέσεων αδυνατίσματος σε ιδιαίτερα χαμηλότερη τιμή ακόμα και από τις τιμές χονδρικής που προμηθεύονται τα φαρμακεία». Σύμφωνα με τον πρόεδρο, πιθανότατα πρόκειται για σκευάσματα «μαϊμού» και απευθυνόμενος στους πολίτες τόνισε ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ιδιαίτερα όταν πηγαίνουν και κάνουν την ένεση επί τόπου,  χωρίς μάλιστα να έχουν παραλάβει το σκεύασμα. Εξήγησε ότι στην καλύτερη περίπτωση η ένεση θα είναι αναποτελεσματική, ενώ δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο να είναι και επιβλαβής για την υγεία.

 

Το θέμα έχει απασχολήσει το Δ.Σ. του Φ.Σ. Λάρισας, που το έχει ήδη συζητήσει στη γενική του συνέλευση, με τον πρόεδρο να δηλώνει ότι ο Σύλλογος «είναι σε ετοιμότητα τόσο για τέτοια περιστατικά, όσο και για κάθε περίπτωση παραβίασης της νομοθεσίας στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο ΠΦΣ ενημερώνει για τους λόγους της καθυστέρησης
Διατηρούσε παράνομο εργαστήριο παραγωγής φαρμάκων






Σχετικά άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά την απελευθέρωση της διάθεσης των ΜΗΣΥΦΑ
Ο ΠΦΣ αντέδρασε με επιστολή στον Σ. Φάμελλο
Το 45% του πληθυσμού έλαβε τουλάχιστον μία συνταγή με αντιβιοτικό το 2024
Αποτελέσματα από τη μελέτη του ΠΙΣ
Εξώδικο του ΠΦΣ στο Hondos Center
Για τη χρήση πράσινου σταυρού σε επιγραφές του
Ευρωκοινοβούλιο: «Πάγωσε» τον κανονισμό για τα αστικά λύματα
Και ζητά νέες μελέτες του πλαισίου εφαρμογής του