Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Μαθήματα ειδικά σχεδιασμένα για τους ασθενείς με ρευματοπάθειες

31/7/2017 12:09:19 μμ
Τα μαθήματα ξεκινούν στις 16 Σεπτεμβρίου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σχολείο Αγωγής Υγείας και Προαγωγής Υγείας θα λειτουργήσει η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.) με τη συνεργασία του Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.).

Οι ρευματικές παθήσεις, που υπερβαίνουν τις 200, προσβάλλουν το 10% περίπου του γενικού πληθυσμού, με σοβαρή επίπτωση στη ζωή των ασθενών, του άμεσου περιβάλλοντός τους, αλλά και της κοινωνίας.


Το Σχολείο, αποσκοπεί στην ορθή ενημέρωση του γενικού πληθυσμού, αρχικώς σε δύο φλέγοντα θέματα. Το πρώτο αφορά στη σχέση του πολίτη με τον ιατρό και το σύστημα υγείας για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του, για τον τρόπο που ο ιατρός προσεγγίζει το πρόβλημα, για τη συμβολή των εργαστηριακών και απεικονιστικών μεθόδων στη διάγνωση και παρακολούθηση της θεραπείας και το δεύτερο αφορά στο φάρμακο ως προληπτικό, διαγνωστικό και θεραπευτικό εργαλείο, στις βασικές έννοιες του φαρμάκου και της φαρμακευτικής αγωγής, αλλά και των διαφορετικών θεραπευτικών προσεγγίσεων.


Σύμφωνα με τα μέλη της εταιρείας (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.) «το σχολείο που ξεκινάμε, στο πλαίσιο μιας συνεχιζόμενης εκπαίδευσης για την αγωγή και προαγωγή υγείας, θα συμβάλλει τα μέγιστα στην υγεία του ελληνικού πληθυσμού και ευχόμαστε η κοινωνία και η πολιτεία να το γνωρίσει, να το αγαλλιάσει και να το αναδείξει.


Τα πρώτα μαθήματα, θα πραγματοποιηθούν με την ευγενική υποστήριξη της GSK στην Αθήνα, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017 στο αμφιθέατρο της εταιρείας CORONIS, Νικηταρά 2, Χαλάνδρι.

  • 10:00 -14:00 για τα άτομα που θα έρθουν από την Πάτρα,
  • 16:00 – 20:00 για τους κατοίκους Αττικής.

Δηλώσεις συμμετοχής:

  • Για την Πάτρα: 6985 719824, ώρα αναχώρησης 7:00 π.μ. από την Πλατεία Αγ. Γεωργιου.
  • Για την Αθήνα: 210 8847268.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η παρέμβαση αυτή δεν αντιμετωπίζει τη ρίζα του προβλήματος, επιμένει το PIF
Τι έδειξε έρευνα του Βασιλικού φαρμακευτικού συλλόγου






Σχετικά άρθρα

Ιουλία Τσέτη: Έλαβε τιμητική διάκριση στο συνέδριο της ΠΕΦΝΙ
Και συμμετείχε σε συζήτηση για τις γυναίκες στην επιστήμη
Αποσύρεται το Ladose παγκοσμίως
Η Φαρμασέρβ Ελλάς θα διαθέσει άλλο σκεύασμα φλουοξετίνης
Kenvue: Πουλήθηκε σε μεγάλη εταιρεία προϊόντων περιποίησης
Και δημιουργείται μια νέα δύναμη στον χώρο της υγείας και της φροντίδας
Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ: Επιτυχημένη η εκδήλωση με τη Novo Nordisk
Αφορούσε τις σύγχρονες θεραπευτικές εξελίξεις στον διαβήτη και στην παχυσαρκία