Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Μ. Σχοινάς: 'Ανευ προηγουμένου αρωγή θα λάβει η Ελλάδα από την ΕΕ μέσω των προγραμμάτων NextGeneration EU

31/3/2021 3:45:43 μμ
Δηλώσεις κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποίησε ο ΣΦΕΕ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


«Για την καταπολέμηση της πανδημίας της COVID-19 και μελλοντικών υγειονομικών κρίσεων, ο μοναδικός δρόμος είναι ο μεγαλύτερος συντονισμός με πιο αποτελεσματικά εργαλεία σε επίπεδο ΕΕ, όπως η πρόσφατη Εμβολιαστική Στρατηγική της ΕΕ και το Σχέδιο Ανάκαμψης για την Ευρώπη», τόνισε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπεύθυνος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, μιλώντας στη συνάντηση που είχε με το ΣΦΕΕ.

Αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή Φαρμακευτική Στρατηγική, ανέφερε ότι στοχεύει στον εκσυγχρονισμό του κανονιστικού πλαισίου και στην υποστήριξη έρευνας και τεχνολογιών που φθάνουν στους ασθενείς, καθώς και στην ενίσχυση της πρόληψης.

Ο αντιπρόεδρος τόνισε επίσης ότι η Ευρώπη πρέπει να εργαστεί για να διασφαλίσει τη στρατηγική αυτονομία της, ώστε να μην αντιμετωπίσει ξανά ελλείψεις σε φάρμακα και ιατρικό εξοπλισμό ζωτικής σημασίας, διατηρώντας όμως, ταυτόχρονα, τον ανοικτό της χαρακτήρα.

Στα καταληκτικά συμπεράσματά του, ο M. Σχοινάς έδωσε λεπτομερείς και χρήσιμες πληροφορίες περί της άνευ προηγουμένου αρωγής που πρόκειται να λάβει η Ελλάδα από την ΕΕ μέσω των προγραμμάτων NextGeneration EU και ιδιαίτερα του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και του 4ου Προγράμματος Υγείας ΕΕ για την ενίσχυση της οικονομικής της ανάκαμψης και του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης.

Κατά τη διάρκεια των εισαγωγικών χαιρετισμών του, ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου, πρόεδρος του ΣΦΕΕ, σημείωσε πως ο ελληνικός φαρμακευτικός τομέας βρισκόταν στον πυρήνα της δημοσιονομικής πολιτικής περιστολής καθ' όλη τη διάρκεια των χρόνων της κρίσης, ενόσω η εν μέρει μόνο εφαρμογή διαρθρωτικών αλλαγών στον υγειονομικό τομέα κατέστησαν την ανάγκη για προβλεψιμότητα και σταθερότητα πιο ουσιώδη από ποτέ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Λάρισας σε ιδιόκτητη έκταση 68,000 τ.μ.
Επανεκλέχθηκε για τρίτη θητεία πρόεδρος ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου






Σχετικά άρθρα

Θ. Καρποδίνη: «Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία»
Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο
e-ΕΦΚΑ: Σε τροχιά υλοποίησης τρία σημαντικά ψηφιακά έργα
Και κορυφαία διάκριση από διεθνή φορέα για υπηρεσίες του
Sanofi: Η αυτονομία της Ευρώπης στην Υγεία να γίνει άμεση προτεραιότητα
Είναι εξίσου σημαντική με την επισιτιστική και ενεργειακή αυτονομία, ανέφεραν στελέχη της εταιρείας
Επί 4 μήνες άφαντο το φάρμακο Ursofalk
Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη