Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Μ. Χρυσοχοΐδης: Συναντήσεις με ΣΦΕΕ και ΠΕΦ

19/7/2023 11:47:49 μμ
Η αποφυγή των ελλείψεων φαρμάκων και η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων στους στόχους του υπουργού
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Συναντήσεις με τους εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας είχε τις τελευταίες ημέρες ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με το ΔΣ της ΠΕΦ και με δεδομένο ότι το φάρμακο είναι από τους βασικούς πυλώνες του συστήματος υγείας και της εθνικής οικονομίας, τέθηκαν επί τάπητος τόσο τα ζητήματα της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας όσο και οι ανάγκες του Έλληνα ασθενή. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως είναι απαραίτητη η επιτάχυνση της ψηφιοποίησης του συστήματος υγείας και η αποφυγή φαρμακευτικών ελλείψεων προς όφελος των πολιτών.

Είχε πραγματοποιηθεί την προηγούμενη ημέρα και η πρώτη συνάντηση με το ΔΣ του ΣΦΕΕ, κατά την οποία συζητήθηκαν οι εξής προτεραιότητες: να κατοχυρωθεί η άμεση πρόσβαση των πολιτών σε όλα τα φάρμακα, να διασφαλιστεί η συγκράτηση της δαπάνης και η βιωσιμότητα του Συστήματος Υγείας και συγχρόνως να προωθηθούν τα πλάνα ανάπτυξης των φαρμακευτικών επιχειρήσεων. 

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του ΣΦΕΕ κατέθεσαν συνοπτική λίστα με τις άμεσες εκκρεμότητες και τόνισαν ότι ο κλάδος του φαρμάκου θα σταθεί αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία του υπουργείου Υγείας που υπηρετεί την ανάπτυξη, την πρόοδο και πάνω από όλα το όφελος των Ελλήνων ασθενών. 

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης τόνισε πως το υπουργείο αναγνωρίζει τη βιομηχανία του φαρμάκου ως πυλώνα ανάπτυξης για την Υγεία και είναι σημαντικό να διασφαλιστεί σε βάθος χρόνου η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων αλλά και η απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών σε όλα τα φάρμακα.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα






Σχετικά άρθρα

ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή