Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

Βγήκε η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την υποβολή των συνταγών
Πρέπει να επικαιροποιηθούν τα προγράμματα των φαρμακείων, επισημαίνει ο ΦΣΘ
1,6 δισ. ευρώ πληρώσαμε από την τσέπη μας για φάρμακα το 2021
Σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ για λογαριασμό του ΣΦΕΕ

Μ. Γκάγκα: Μεγάλο ευχαριστώ προς τους νοσοκομειακούς φαρμακοποιούς

3/5/2022 3:33:35 πμ
Χορήγησαν 221 θεραπείες με αντι-ιικά φάρμακα στη διάρκεια του 4ημερου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά που έκανε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, αναφερόμενη στη βοήθεια που παρείχαν οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί κατά τη διάρκεια της αργίας του Πάσχα.

Όπως ανέφερε «σε αυτό το τετραήμερο μάς βοήθησαν πάρα πολύ οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί, δίνοντας αντι-ιικά φάρμακα στους ανθρώπους που χρειάζονταν θεραπεία γιατί δεν λειτουργούσαν τα κούριερ. Έδωσαν 221 θεραπείες με αντι-ιικά φάρμακα στη διάρκεια του 4ημερου. Ευχαριστώ πάρα πολύ τους νοσοκομειακούς φαρμακοποιούς. Είναι σημαντικό ότι όλοι αυτοί οι συνάνθρωποί μας μπόρεσαν να πάρουν τα φάρμακά τους έγκαιρα και να έχουν μικρότερο κίνδυνο».

Όσον αφορά την πορεία της νόσου Covid-19, είπε ότι τα κρούσματα έχουν πέσει σημαντικά, γεγονός που δείχνει ότι η πανδημία πραγματικά έχει μπει σε ένα δρόμο αποδρομής. «Συνεχίζουμε να φοράμε μάσκες εσωτερικά και τα επιδημιολογικά δεδομένα θα μας δείξουν αν μπορούμε να τις βγάλουμε κάποια στιγμή και σε ποιους χώρους. Μειώνονται τα rapid τεστ από 2 σε 1 για τους εργαζομένους και επίσης σταματούν για τους φοιτητές γιατί σταματάει το Covid Pass από 1η Μαΐου. Σταματούν, λοιπόν, τα rapid test για τους φοιτητές και σταματούν τα self-test για τα παιδιά στα σχολεία. Γίνονται μόνο rapid test την 1η και την 4η ημέρα, αν παρατηρηθεί κρούσμα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν: Αναστέλλεται το covid pass από την 1η Μαΐου και το πιστοποιητικό EUDCC στις πύλες εισόδου της χώρας, ενώ επαναφέρεται η χωρητικότητα στο 100%.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με το μήνυμα: «Η υγιεινή διατροφή και η άσκηση σύμμαχοι στη θεραπεία σου»
O Γιώργος Κορρές σας προσκαλεί σε διαδικτυακή συνάντηση για να γνωρίσετε τη νέα καινοτομία - τον digital κύκλο που ενώνει το φαρμακείο σας με τους καταναλωτές


Σχετικά άρθρα

Η υγεία απαιτεί συνεργασίες
Βασικός πυλώνας είναι η ζήτηση των υπηρεσιών υγείας και όχι η προσφορά, σύμφωνα με τη μελέτη PHSSR
Υπουργείο Υγείας: Στηρίζει την εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την Αυτοφροντίδα «Με ΦροντίΖΩ ΚΑΛΑ»
Στόχος οι πολίτες να αναγνωρίζουν τις πολύπλευρες ανάγκες του οργανισμού τους
Πιο ακριβή η συμμετοχή στα φάρμακα για όσους δεν εγγραφούν στον Προσωπικό Γιατρό
Η κυβέρνηση θέσπισε κίνητρα και αντικίνητρα για τους ασφαλισμένους