Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Μ. Βρετανία: Αίτημα να πωλούνται ελεύθερα τα αντισυλληπτικά της επόμενης ημέρας

4/12/2019 2:07:41 μμ
Χωρίς τις επιπλέον χρεώσεις για τη συμβουλή του φαρμακοποιού
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Σύλλογος Μαιευτήρων και Γυναικολόγων του Ηνωμένου Βασιλείου καλεί την κυβέρνηση να μετατρέψει τα φάρμακα για την επείγουσα αντισύλληψη (αντισυλληπτικά χάπια «της επόμενης ημέρας») σε over-the-counter (OTC) προϊόντα, ώστε οι γυναίκες να μπορούν να τα επιλέγουν από το ράφι και να τα προμηθεύονται χωρίς συνταγή και χωρίς τη συμβουλή από το φαρμακοποιό.

Σε έκθεσή του, ο Σύλλογος παρέχει στοιχεία που δείχνουν ότι οι γυναίκες στη Μεγάλη Βρετανία δυσκολεύονται να βρουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας που αφορούν θέματα όπως η αντισύλληψη, η φροντίδα μετά την άμβλωση και η εμμηνόπαυση, ενώ αναφέρει ότι ορισμένα φαρμακεία χρεώνουν πολύ ακριβά τις υπηρεσίες επείγουσας αντισύλληψης.

Γι' αυτό ζητά από τον οργανισμό φαρμάκων MHRA να εξασφαλίσει ότι τα φάρμακα αυτά θα διατίθενται ελεύθερα, χωρίς επιπλέον χρέωση σε όλη τη χώρα, ακόμα και σε γυναίκες κάτω των 18 ετών.

Απαντώντας στην έκθεση του Συλλόγου, η πρόεδρος του βρετανικού φαρμακευτικού συλλόγου Sandra Gidley δήλωσε πως συμφωνεί με τη δωρεάν παροχή προϊόντων επείγουσας αντισύλληψης από τα κοινοτικά φαρμακεία, ωστόσο επισημαίνει ότι ο στόχος της συμβουλευτικής υπηρεσίας του φαρμακοποιού είναι να παρέχεται βοήθεια στις γυναίκες που χρειάζονται επείγουσα αντισύλληψη να επιλέξουν την κατάλληλη λύση. «Υπάρχουν πολλές μέθοδοι επείγουσας αντισύλληψης διαθέσιμες και οι φαρμακοποιοί εκτός του ότι προτείνουν την καλύτερη επιλογή, βρίσκουν την ευκαιρία να δώσουν συμβουλές για τη μελλοντική χρήση αντισυλληπτικών μέσων και για την προστασία από σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις», τόνισε χαρακτηριστικά η Gidley.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου