Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Μ. Θεμιστοκλέους: Τις επόμενες ημέρες θα εμβολιαστούν και οι φαρμακοποιοί έναντι της νόσου COVID-19

13/1/2021 5:11:40 μμ
Ο Γ.Γ. της ΠΦΥ ανακοίνωσε και το χρονοδιάγραμμα παραλαβών επιπλέον δόσεων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των ιδιωτών ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών, οδοντιάτρων και φαρμακοποιών, ανακοίνωσε ο Γ.Γ. της ΠΦΥ Μάριος Θεμιστοκλέους κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης συντακτών για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης κατά της COVID-19.

Ο Μ. Θεμιστοκλέους παρουσίασε επίσης το χρονοδιάγραμμα παραλαβής επιπλέον δόσεων των εμβολίων, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα παραλάβει από την Pfizer 427.050 δόσεις, μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 362.700 δόσεις και τον Μάρτιο θα παραλάβει άλλες 558.675 δόσεις, σύνολο 1.348.425, αριθμός ελαφρά αυξημένος σε σύγκριση με τις προηγούμενες ανακοινώσεις. Σε αυτές ενδέχεται να προστεθούν και άλλες 1.180.930 δόσεις από την επιπλέον συμφωνία της Pfizer με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Επιπλέον, μετά την έγκριση της Moderna αναμένεται να μας παραδοθούν 20.000 δόσεις εντός του Ιανουαρίου. Το Φεβρουάριο θα μας παραδοθούν άλλες 115.000 δόσεις και τον Μάρτιο 105.000 δόσεις εμβολίων. Οι συνολικές παραδόσεις της Moderna για το πρώτο τρίμηνο είναι 240.000 δόσεις. 

Τέλος αναμένουμε στις αρχές Φεβρουαρίου και εμβόλια από την AstraZeneca, εφόσον λάβει έγκριση εντός του Ιανουαρίου, ενώ μπορεί να έρθει νωρίτερα και η έγκριση του εμβολίου της Johnson & Johnson που είναι μονοδοσικό και πολύ πιο εύκολο στη διαχείριση.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Είναι το πρώτο αποκλειστικό εμβόλιο για τη νόσο που αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη
Από την ομάδα της Θεραπευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα






Σχετικά άρθρα

Ευρώπη: 240 αποσύρσεις αντιβιοτικών και 385 αναφορές για ελλείψεις από το 2020
Οι πολιτικές τιμολόγησης έχουν αποτύχει, υποστηρίζει η Medicines for Europe
Εξειδικευμένη εκπαίδευση των ασθενών με Διαβήτη από τις εταιρείες σχεδιάζει ο ΕΟΠΥΥ
Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ χαιρετίζει τη στροφή του Οργανισμού προς την παροχή υπηρεσιών
Αποκλειστικό: Ξετυλίγοντας τον μίτο των ΦΥΚ στα φαρμακεία
Δυσλειτουργίες, γραφειοκρατία και καθυστερήσεις χρήζουν βελτιώσεων
ΕΟΦ: Στα ίδια επίπεδα τα ελλειπτικά φάρμακα τον Νοέμβριο
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα