Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Μ. Θεμιστοκλέους: Τις επόμενες ημέρες θα εμβολιαστούν και οι φαρμακοποιοί έναντι της νόσου COVID-19

13/1/2021 5:11:40 μμ
Ο Γ.Γ. της ΠΦΥ ανακοίνωσε και το χρονοδιάγραμμα παραλαβών επιπλέον δόσεων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των ιδιωτών ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών, οδοντιάτρων και φαρμακοποιών, ανακοίνωσε ο Γ.Γ. της ΠΦΥ Μάριος Θεμιστοκλέους κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης συντακτών για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης κατά της COVID-19.

Ο Μ. Θεμιστοκλέους παρουσίασε επίσης το χρονοδιάγραμμα παραλαβής επιπλέον δόσεων των εμβολίων, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα παραλάβει από την Pfizer 427.050 δόσεις, μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 362.700 δόσεις και τον Μάρτιο θα παραλάβει άλλες 558.675 δόσεις, σύνολο 1.348.425, αριθμός ελαφρά αυξημένος σε σύγκριση με τις προηγούμενες ανακοινώσεις. Σε αυτές ενδέχεται να προστεθούν και άλλες 1.180.930 δόσεις από την επιπλέον συμφωνία της Pfizer με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Επιπλέον, μετά την έγκριση της Moderna αναμένεται να μας παραδοθούν 20.000 δόσεις εντός του Ιανουαρίου. Το Φεβρουάριο θα μας παραδοθούν άλλες 115.000 δόσεις και τον Μάρτιο 105.000 δόσεις εμβολίων. Οι συνολικές παραδόσεις της Moderna για το πρώτο τρίμηνο είναι 240.000 δόσεις. 

Τέλος αναμένουμε στις αρχές Φεβρουαρίου και εμβόλια από την AstraZeneca, εφόσον λάβει έγκριση εντός του Ιανουαρίου, ενώ μπορεί να έρθει νωρίτερα και η έγκριση του εμβολίου της Johnson & Johnson που είναι μονοδοσικό και πολύ πιο εύκολο στη διαχείριση.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για την προώθηση του εμβολιασμού κατά της μηνιγγίτιδας Β σε εφήβους






Σχετικά άρθρα

EAHP & EFPIA: Ζητούν barcode σε κάθε δόση φαρμάκου
Για τη δραστική μείωση φαρμακευτικών σφαλμάτων στα νοσοκομεία
ΕΜΑ: Προς επίλυση η χρόνια έλλειψη του verteporfin
Εγκρίθηκαν νέες παραγωγικές εγκαταστάσεις και νέες ρυθμίσεις εφοδιασμού
Ο κανονισμός για τα αστικά λύματα πιθανόν να ακυρωθεί
Η γεν. εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου συμφωνεί με τις εταιρείες φαρμάκων και καλλυντικών
ΕΟΦ: Έρχεται η αναδιοργάνωσή του;
Το θέμα συζητήθηκε σε επίσκεψη της γ.γ. Στρατηγικού Σχεδιασμού του υπ. Υγείας στον Οργανισμό