Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

Λουκέτο στη φαρμακαποθήκη Χίου

26/3/2013 6:05:32 μμ
Χάος για τους φαρμακοποιούς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Σε κατάσταση εγκεφαλικού βρίσκονται οι φαρμακοποιοί της Χίου μετά το λουκέτο που έβαλε η φαρμακαποθήκη του νησιού. Η οικονομική καταστροφή που οδήγησε στην παύση της λειτουργίας της, ο έλεγχος από τους ορκωτούς λογιστές που αντί να διαλευκάνει την υπόθεση, έχει δημιουργήσει περισσότερα ερωτηματικά, τα σενάρια περί αγοράς της από τον ιδιοκτήτη φαρμακαποθήκης στον Πειραιά και τα στόματα πλέον που δεν μένουν κλειστά, αλλά ανοίγουν, εκτοξεύοντας κατηγορίες για κακοδιαχείριση, έχουν δυναμιτίσει την ατμόσφαιρα και είναι ορατό πλέον το ενδεχόμενο η υπόθεση να απασχολήσει και τις αίθουσες των δικαστηρίων.


Όλο αυτό το διάστημα έχουν ακουστεί πολλά σχετικά με τις οφειλές και τα ελλείμματα. Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για άνοιγμα 2 εκ. ευρώ, από τα οποία η Φαρμακαποθήκη χρωστά 450.000 ευρώ στους Χιώτες φαρμακοποιούς, 700.000 ευρώ στην τράπεζα για το κτίριο κι άλλες 400.000 ευρώ σε φαρμακευτικές εταιρείες.


Οι ίδιοι κύκλοι εμφανίζουν τους φαρμακοποιούς χωρισμένους σε δυο μέτωπα. Σε εκείνους που επωφελήθηκαν της κατάστασης και έχουν αγοράσει φάρμακα από τη φαρμακαποθήκη με επιταγές, ενώ είχαν μετρητά, και κάποιους που ενώ προπλήρωσαν τα φάρμακά τους δεν τα έχουν παραλάβει και βρίσκονται σήμερα διπλά χαμένοι. Ηδη πάντως αρκετά φάρμακα στο νησί έχουν τελειώσει, όπως τα κατασταλτικά σκευάσματα και ο κόσμος βρίσκεται ακόμη μία φορά στο έλεος των συμφερόντων.


Πηγή: toxrima.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS






Σχετικά άρθρα

Αύξηση της εγχώριας αγοράς καλλυντικών αναμένεται το 2024-2025
Η κλαδική μελέτη της ICAP CRIF την υπολογίζει στο 3-4%
Pharma Center: Επιτυχημένο το σεμινάριο της Health Aid στη Θεσσαλονίκη
Η εταιρεία διοργανώνει αντίστοιχες εκδηλώσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα και στην Αθήνα
STOP από 20 μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες στο ChatGPT
Φοβούνται διαρροή κρίσιμων δεδομένων στους ανταγωνιστές τους
Αnalytica 2024: Δύο ελληνικές εταιρείες στην κορυφαία Διεθνή Έκθεση
Η μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση για την εργαστηριακή τεχνολογία, ανάλυση και βιοτεχνολογία στην Ευρώπη