Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

NATURE: Απαραίτητη η ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας για την ευλογιά των πιθήκων
Η διασπορά των περιστατικών αυξάνεται ανά τον κόσμο
Θ. Πλεύρης: Δεν θα κλείσουν φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ
Δηλώσεις του υπουργού κατά την επίσκεψή του στον Οργανισμό
Ε. Σκαλτσά: Καθοριστικός ο ρόλος των φαρμακοποιών στη χρήση φαρμακευτικής κάνναβης
Η καθηγήτρια αναφέρθηκε αναλυτικά για τη διάθεση αυτών των προϊόντων από τα φαρμακεία

Live ενημέρωση για τον τακτικό έλεγχο των συνταγών

13/5/2022 2:25:02 πμ
Στη δημόσια τηλεδιάσκεψη θα απαντηθούν οι προβληματισμοί των φαρμακοποιών από τον ΠΦΣ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αναλυτική ενημέρωση και επίλυση αποριών για τον τακτικό έλεγχο των συνταγών του ΕΟΠΥΥ θα παρέχει το προεδρείο του ΠΦΣ σε όλους τους φαρμακοποιούς.
Ο τακτικός έλεγχος των συνταγών θα ξεκινήσει να ισχύει την 1η Ιουνίου 2022, με πολλούς από τους φαρμακοποιούς να ανησυχούν για το τι συνεπάγεται αυτό για τις πληρωμές και τις περικοπές των συνταγών. Γι' αυτό και η διοίκηση του ΠΦΣ διοργανώνει μια δημόσια τηλεδιάσκεψη στο facebook και -μεταξύ άλλων- μέσω του group Pharmacy News - Ο Νέος Δρόμος για το φαρμακείο.

Μιλώντας στο f.daily ο β' αντιπρόεδρος του ΠΦΣ, Γιάννης Δαγρές, ο οποίος θα συντονίζει την ανοιχτή συζήτηση, τόνισε: «Ο τακτικός έλεγχος των συνταγών είναι μια αναμενόμενη από χρόνια διαδικασία, αλλά ταυτόχρονα καινοφανής. Είναι δύσκολο να γίνει σωστά, δηλαδή με τρόπο που να μην επηρεάσει τις πληρωμές μας ούτε την ασφάλεια της εκτέλεσης των συνταγών μας. Ως διοίκηση του ΠΦΣ προσπαθούμε πολλά χρόνια να διαμορφώσουμε έτσι τη διαδικασία μαζί με την πολιτεία για να εξυπηρετήσουμε τους παραπάνω σκοπούς, ενώ τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει αμέτρητες επαφές με την κυβέρνηση, ώστε τα πράγματα να πάνε κατ' ευχήν».

Ο Γ. Δαγρές, απαντώντας στην ερώτηση γιατί ο ΠΦΣ αποφάσισε να μιλήσει απευθείας στη βάση του κλάδου, είπε:
«Η ενημέρωση για τον τακτικό έλεγχο έχει γίνει πολλές φορές επισήμως και αναλυτικά σε επίπεδο Δ.Σ. του ΠΦΣ, αλλά πέρα από τα μέλη του Δ.Σ., τους προέδρους των φαρμακευτικών συλλόγων και τους εκλέκτορες, κρίναμε ότι θα είναι ωφέλιμη μια ανοιχτή και αναλυτική συζήτηση με όλους τους συναδέλφους. Ο τακτικός έλεγχος είναι μια πολύπλοκη διαδικασία, η οποία εύλογα εγείρει προβληματισμό και ερωτηματικά, ενώ μας αφορά όλους και ισότιμα. Όπως έχει γίνει και στο παρελθόν με άλλα ζητήματα του κλάδου, έτσι και σε αυτήν την περίπτωση προέκυψε η ιδέα να γίνει μια δημόσια τηλεδιάσκεψη, στην οποία θα μπορούν να συμμετάσχουν ισότιμα όλοι οι συνάδελφοι και να επιλύσουν στις απορίες τους». 

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι ο ΠΦΣ ετοιμάζει επιπλέον και επίσημες σχετικές ανακοινώσεις σύντομα και οπωσδήποτε εγκαίρως -πριν από την 1η Ιουνίου-, διότι «παρόλο που φαίνεται ότι όλα είναι σχεδόν έτοιμα, δεν μπορούμε να είμαστε ήσυχοι για τίποτα, όπως γίνεται σε καθετί καινούριο».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η διασπορά των περιστατικών αυξάνεται ανά τον κόσμο
Στο νόμο 4931/2022 ορίζεται η έναρξη ισχύος των νέων μέτρων


Σχετικά άρθρα

Ε. Σκαλτσά: Καθοριστικός ο ρόλος των φαρμακοποιών στη χρήση φαρμακευτικής κάνναβης
Η καθηγήτρια αναφέρθηκε αναλυτικά για τη διάθεση αυτών των προϊόντων από τα φαρμακεία
Φαρμακοποιός κατέφυγε στην εισαγγελία για έλλειψη φαρμάκου
Και πέτυχε ευνοϊκή μεταχείριση από τη φαρμακευτική εταιρεία