Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

LAVIPHARM: Νέο φαρμακευτικό σκεύασμα για την υπερλιπιδαιμία

17/7/2020 1:34:57 μμ
Εντάσσεται στην κατηγορία των στατινών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Lavipharm προχώρησε στην κυκλοφορία νέου φαρμακευτικού σκευάσματος για τη θεραπεία της υπερχοληστερολαιμίας, ενισχύοντας την πολυετή, δυναμική και καταξιωμένη παρουσία της στη θεραπευτική κατηγορία της Καρδιολογίας και των παθήσεων του Καρδιαγγειακού Συστήματος. Η υπερχοληστερολαιμία είναι μία ιδιαίτερα συχνή διαταραχή που σχετίζεται με τα αυξημένα επίπεδα ολικής και LDL χοληστερόλης και αποτελεί το μείζονα παράγοντα κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου.

Παρόλα αυτά, η έγκαιρη διάγνωση και η κατάλληλη θεραπευτική προσέγγιση μπορούν να έχουν ευεργετικά αποτελέσματα για τους ασθενείς. Το νέο φαρμακευτικό σκεύασμα εντάσσεται στην κατηγορία των στατινών, οι οποίες, βάσει των Ελληνικών και Διεθνών Κατευθυντηρίων Οδηγιών, αποτελούν τον «ακρογωνιαίο λίθο» της υπολιπιδαιμικής θεραπείας, με αποδεδειγμένο όφελος στη μείωση των καρδιαγγειακών συμβάντων. «Έχοντας τον ασθενή πάντα στο επίκεντρο, στόχος μας είναι με το νέο φαρμακευτικό σκεύασμα να αφήσουμε το δικό μας αποτύπωμα σε μια ιδιαίτερα απαιτητική αγορά», δήλωσε ο Αριστείδης Πολυβός, Head of Marketing Rx.

Η Lavipharm δραστηριοποιείται στην Καρδιολογία από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα και συγκεκριμένα από το 1914.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το θεσμικό όργανο της Ε.Ε. με αποστολή την ενίσχυση της καινοτομικής ικανότητας της Ευρώπης
Γ. Πατούλης : «Η υπερκατανάλωση αντιβιοτικών αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα δημόσιας υγείας»






Σχετικά άρθρα

Με προβλήματα στα logistics οι κατ’οίκον παραδόσεις των ΦΥΚ
Δημιουργήθηκαν εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης, είπε ο υπ. Υγείας
Κ. Παπαγιάννης: H ψηφιακή ωριμότητα το επόμενο βήμα στον μετασχηματισμό της υγείας
Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis για Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα στο 2ο SFEE Summit
ΠΕΦ: Το κενό της δημόσιας χρηματοδότησης στα φάρμακα φτάνει το 1,5 δισ. ευρώ
Στα ύψη και πάλι η υπερφορολόγηση της φαρμακοβιομηχανίας
Έρχεται νέο πρόγραμμα για την πρόληψη της νεφρικής δυσλειτουργίας
Ανακοίνωση από την Ειρήνη Αγαπηδάκη στο 2ο ΣΦΕΕ Summit