Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Lavipharm: επίσημη επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Βιομηχανίας και Εμπορίου στην εταιρεία

13/11/2008
Συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας σε επίπεδο ανταλλαγής τεχνογνωσίας και παραγωγής φαρμάκων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Την Τρίτη 11 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε επίσημη επίσκεψη του υπουργού Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσίας Victor Khristenko και του υπουργού Ανάπτυξης της Ελλάδας Χρήστου Φώλια στις εγκαταστάσεις της Lavipharm στην Παιανία.

Η επίσκεψη έλαβε χώρα στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας και με στόχο τη σύμπραξη ελληνικών και ρωσικών εταιρειών στην έρευνα και την παραγωγή φαρμάκων. Τους υπουργούς συνόδευε ρωσική και ελληνική αντιπροσωπεία των αντίστοιχων υπουργείων.

Η Lavipharm, έχοντας διακριθεί πανευρωπαϊκά ως μία από τις ελάχιστες φαρμακοβιομηχανίες της χώρας μας που επενδύει στον τομέα της Έρευνας και Ανάπτυξης (σύμφωνα με τα στοιχεία του European Industrial R&D Investment Scoreboard 2008 της Ευρωπαϊκής Ένωσης) και με προηγμένες εργοστασιακές εγκαταστάσεις που καλύπτουν τις ανάγκες παραγωγής πολλών διεθνών φαρμακευτικών οίκων, προσέλκυσε το ενδιαφέρον της ρωσικής αποστολής.

Την επίσκεψη χαιρέτησε ο Έλληνας υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας, επισημαίνοντας τη δυνατότητα συνεργασιών στον τομέα της βιομηχανίας φαρμάκων και ειδικότερα στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και τη δημιουργία κοινών εταιρειών έρευνας αλλά και παραγωγής φαρμακευτικών προϊόντων.

Ο Ρώσος υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου V. Khristenkο, με ενδιαφέρον για το εύρος των δραστηριοτήτων της Lavipharm στο χώρο του φαρμάκου, αναφέρθηκε στη στρατηγική ανάπτυξης της φαρμακευτικής βιομηχανίας της Ρωσίας ως το 2020, η οποία προβλέπει την ενεργοποίηση της διεθνούς συνεργασίας για την παρασκευή και βιομηχανική παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων αλλά και στον τομέα της βιοτεχνολογίας και της φαρμακευτικής τεχνολογίας.

Στη συνέχεια, οι υπουργοί και οι εκπρόσωποι των δύο χωρών ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις παραγωγής και συσκευασίας φαρμάκων της Lavipharm, όπου το ενδιαφέρον στράφηκε στον τομέα παραγωγής των διαδερμικών συστημάτων χορήγησης. Η Lavipharm είναι η μόνη εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο αυτόν στην Ελλάδα και μία από τις ελάχιστες στην Ευρώπη.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αναλαμβάνει τη διάθεση των φαρμάκων της Purdue Pharma






Σχετικά άρθρα

Νέα φαρμακευτική εταιρεία ανήκει σε ΜΚΟ
Αναλαμβάνει τη διάθεση των φαρμάκων της Purdue Pharma
Κορυφαία διάκριση για την AbbVie
Βρέθηκε στη 2η θέση στη λίστα Best Workplaces™ 2026
Παγκόσμια έρευνα για τη φήμη των φαρμακευτικών εταιρειών
Το σκορ και όσα αναφέρουν οι ίδιοι οι ασθενείς