Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Lavipharm: Εγκρίθηκε η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου

1/9/2022 2:30:47 πμ
Από τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων στις 30/8
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Lavipharm A.E. πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 30 Αυγούστου 2022, στην έδρα της εταιρείας στην Παιανία, όπου αποφασίστηκε η Αύξηση του Μετοχικού της Κεφαλαίου μέχρι και 58 εκατ. ευρώ, με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ παλαιών μετόχων.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν αυτοπροσώπως ή δια αντιπροσώπου το 59,22% των μετόχων του καταβεβλημένου κεφαλαίου της Εταιρείας, εκπροσωπούντες συνολικά 10.082.680 κοινές ονομαστικές μετά δικαιώματος ψήφου μετοχές. Σημειώνεται ότι η εταιρεία κατέχει 4.240 ίδιες μετοχές, οι οποίες δεν υπολογίζονται για το σχηματισμό απαρτίας και τα δικαιώματά τους παράστασης και ψήφου στη Γενική Συνέλευση αναστέλλονται.

Η προτεινόμενη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου δίνει τη δυνατότητα στη Lavipharm με τα αντληθησόμενα κεφάλαια να χρηματοδοτήσει το πλάνο επενδύσεων με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Επιπλέον, οδηγεί στην άμεση ενίσχυση των οικονομικών μεγεθών του Ομίλου και των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει, κυρίως σε τεχνολογίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, όπως αυτή της διαδερμικής χορήγησης φαρμάκων.

Ο Τηλέμαχος Λαβίδας, Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ., σημείωσε: «Η σημερινή απόφαση είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς θα συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη και άμεση υλοποίηση της πολύ προσεκτικά σχεδιασμένης στρατηγικής μας με στόχο την αναπτυξιακή τροχιά του Ομίλου. Δημιουργεί νέες βάσεις και προοπτικές για τη Lavipharm, διασφαλίζοντας τη διαχρονική ανάπτυξη του Ομίλου και την περαιτέρω εδραίωση της θέσης που έχουμε κατακτήσει στον τομέα μας. Συνεχίζουμε δυναμικά τη θετική πορεία που καταγράφουμε, πάντα με σεβασμό στις αξίες μας και προσήλωση στη νέα στρατηγική που έχουμε χαράξει».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Υπερψηφίστηκε το νέο επενδυτικό πλάνο του ομίλου για την επόμενη 5ετία
Δηλώσεις με αφορμή την εκδήλωση της Lavipharm για την κυκλοφορία του πρώτου ελληνικού συνταγογραφούμενου σκευάσματος φαρμακευτικής κάνναβης






Σχετικά άρθρα

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία ατμομηχανή επενδύσεων και καινοτομίας
Αναδείχθηκε σε συζήτηση κατά τη διάρκεια του 9ου Delphi Economic Forum
ΠΡΟΣΥΦΛΑ: Δωρεά σε σχολικές μονάδες της Θεσσαλίας σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ
Και συμμετοχή στο 2ο Run for Autism της Λάρισας
Supplement Awards 2024
18/4/2024 2:42:20 πμSupplement Awards 2024
Διοργανώνονται για 4η συνεχόμενη χρονιά από την BOUSSIAS events