Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Lavipharm: Αύξηση πωλήσεων, κερδών και βελτίωση καθαρής θέσης

30/9/2021 4:18:43 μμ
Κατά το 1ο εξάμηνο του 2021
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι ενοποιημένες πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε €19,6 εκατ. από €18,3 εκατ. το αντίστοιχο περσινό διάστημα, παρουσιάζοντας αύξηση 7,1%. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιβάρυνση από rebates και clawbacks ανήλθε για τις δύο περιόδους σε €2,5 εκατ. και €1,6 εκατ. αντίστοιχα, μειώνοντας ισόποσα τον Κύκλο Εργασιών. Το Μεικτό Κέρδος διαμορφώθηκε σε €8,4 εκατ. από €8,2 το 1ο εξάμηνο του 2020, αυξημένο κατά 1,55%. 

Το EBITDA ανήλθε σε €4,94 εκατ. από €4,37 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενισχυμένο κατά 13%. Τα ενοποιημένα Κέρδη Προ Φόρων ανήλθαν σε €3,2 εκατ. έναντι €2,7 εκατ. το 1ο Εξάμηνο του 2020 και τα Κέρδη μετά από Φόρους και Μη ελέγχουσες συμμετοχές σε €2,6 εκατ. έναντι €2,2 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ενοποιημένα Ίδια Κεφάλαια ενισχύθηκαν κατά €2,6 εκατ.

«Παρά τον αντίκτυπο της πανδημίας και τις αρνητικές επιπτώσεις της σε πολλούς τομείς της ζωής μας, η Lavipharm συνέχισε σταθερά την ανοδική πορεία που επιδεικνύει τις τελευταίες χρήσεις, επιβεβαιώνοντας την ορθότητα της στρατηγικής μας για τη συνεχή εξέλιξη της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας», δήλωσε ο Τ. Λαβίδας, Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ενημέρωση & συστάσεις από τους ειδικούς
Ποιες είναι οι προβλέψεις για τον επιπολασμό


Σχετικά άρθρα

Amgen: Εισάγει την τεχνητή νοημοσύνη στην παραγωγή φαρμάκων
Επεκτείνοντας τη συμφωνία της με την Amazon
Διπλή βράβευση για τη ΜΕΓΑ στα Circular Economy Awards 2023
Διακρίθηκαν οι πρακτικές της για την κυκλική οικονομία
Τα πιο κερδοφόρα φάρμακα το 3ο τρίμηνο του 2023
Και οι δύο εταιρείες που σημείωσαν σημαντικές μειώσεις στις πωλήσεις τους