Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

Απ. Βαλτάς: «Έχετε μπερδέψει την υπηρεσία με τη λιανική πώληση»
Τι είπε ο πρόεδρος του ΠΦΣ για τα rapid test στο 2ο Συνέδριο Φαρμακοποιών
ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 1% σημείωσε το 2020 ο αριθμός των φαρμακείων στη χώρα
Λειτουργήσαν 99 φαρμακεία επιπλέον
Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ: Μεγάλη επιτυχία στο webinar για τον εμβολιασμό COVID-19
Πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία MSD

Lavipharm: αύξηση κύκλου εργασιών και μείωση δανεισμού το 2007

1/4/2008
Σημαντική η άνοδος των εγχώριων πωλήσεων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Σταθερή ανάπτυξη παρουσίασε ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Lavipharm κατά το 2007. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν σε 248,3 εκατ. € από 230,3 εκατ. € κατά το περσινό έτος, σημειώνοντας αύξηση 7,8%. Η θετική αυτή μεταβολή οφείλεται κυρίως στη σημαντική άνοδο των εγχώριων πωλήσεων, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 17,2%.

Αύξηση του κύκλου εργασιών σημείωσε και η μητρική εταιρεία Lavipharm Α.Ε. κατά 15,8%, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην αύξηση πωλήσεων φαρμάκων. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι η θυγατρική εταιρεία Lavipharm Hellas A.E., που δραστηριοποιείται στο χώρο του φαρμάκου, παρουσίασε σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 50%, η οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην κυκλοφορία στην ελληνική αγορά νέων φαρμακευτικών προϊόντων. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε 11,0 εκατ. € από 20,6 εκατ. €, ως αποτέλεσμα της μείωσης των μη επαναλαμβανόμενων εσόδων κατά 38%, αλλά και της αύξησης των εξόδων λειτουργίας διάθεσης κατά 27%, για την ανάπτυξη των πωλήσεων.

Επίσης, αύξηση 131% παρουσιάζουν τα έξοδα έρευνας και ανάπτυξης, στα οποία περιλαμβάνεται πρόβλεψη για απομείωση αποθεμάτων της θυγατρικής εταιρείας Lavipharm Corp. ύψους 2,5 εκατ. €. Η πρόβλεψη αυτή έγινε λόγω της καθυστέρησης στην κυκλοφορία του διαδερμικού συστήματος φαιντανύλης στις Η.Π.Α., ως αποτέλεσμα της διάστασης απόψεων με την υπεργολάβο παραγωγό εταιρεία. Η θυγατρική εταιρεία έχει ήδη κινηθεί νομικά κατά της παραγωγού εταιρείας, ενώ παράλληλα μελετάται η ανάθεση παραγωγής του προϊόντος σε άλλη εταιρεία ή η παραγωγή του στις εγκαταστάσεις της Lavipharm στις Η.Π.Α., εάν αυτό καταστεί αναγκαίο.

Συνεπεία των αυξημένων χρηματοοικονομικών εξόδων, τα οποία διαμορφώθηκαν σε 16,6 εκατ. € έναντι 11,1 εκατ. € κατά το 2006, ο Όμιλος παρουσίασε 10,2 εκατ. € ζημίες προ φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά τη μείωση του δανεισμού του Ομίλου κατά 15,7% μέσω της πρόσφατης Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, τα χρηματοοικονομικά έξοδα θα περιοριστούν σημαντικά. Τα μετά φόρων αποτελέσματα του Ομίλου παρουσίασαν ζημίες ύψους 11,4 εκατ. €, καθώς επιβαρύνθηκαν με ποσό 2,3 εκατ. €, το οποίο καταλογίστηκε από το φορολογικό έλεγχο των προηγούμενων χρήσεων (2003-2005) που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούνιο. Τα μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας αποτελέσματα διαμορφώθηκαν σε ζημίες 9,3 εκατ. €, έναντι κερδών ύψους 2,7 εκατ. € κατά την προηγούμενη χρήση.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι είπε ο πρόεδρος του ΠΦΣ για τα rapid test στο 2ο Συνέδριο Φαρμακοποιών
Λειτουργήσαν 99 φαρμακεία επιπλέον


Σχετικά άρθρα

Novartis: Εξαγόρασε την Arctos Medical
Και επεκτείνει το portfolio της με θεραπείες οπτογενετικής
DEMO ABEE: Πλατινιένο, Χρυσό και Χάλκινο Βραβείο στα Healthcare Business Awards 2021
Η εταιρεία βραβεύτηκε για την προσφορά της