Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Λαμπ. Μπαρμπετάκη: «Επιτακτική η ανάγκη για μια νέα φαρμακευτική πολιτική»

7/12/2023 8:47:38 μμ
Με μεταρρυθμίσεις και ενίσχυση της χρηματοδότησης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την ανάγκη χάραξης μιας νέας φαρμακευτικής πολιτικής που θα διασφαλίζει την καθολική πρόσβαση των ασθενών στις κατάλληλες θεραπείες, στον κατάλληλο χρόνο, στο πλαίσιο μιας βιώσιμης αγοράς φαρμάκου, ανέδειξε η Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη, πρόεδρος του PhARMA Innovation Forum Greece μιλώντας στο Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας, το οποίο διεξάγεται υπό την αιγίδα του PIF.


Επίσης, η νέα πολιτική θα πρέπει να αγγίζει τα ζητήματα κλινικών μελετών, έρευνας και ανάπτυξης, τις υπάρχουσες ιατρικές ανάγκες, τις διαδικασίες αξιολόγησης και τα πραγματικά δεδομένα.


Οι κρίσιμες αποφάσεις που θα πρέπει να πάρει η πολιτεία θα πρέπει να αφορούν ζητήματα χρηματοδότησης, δομές και διαδικασίες. Βασική προϋπόθεση είναι ένα οικονομικά βιώσιμο περιβάλλον. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η πρόεδρος του PIF, η βιομηχανία είναι σήμερα ο βασικός χρηματοδότης της αγοράς φαρμάκου στην Ελλάδα, ενώ η συνεισφορά της αναμένεται να ξεπεράσει την αντίστοιχη του κράτους κατά 27% (58% έναντι 31% αντίστοιχα) μέχρι το 2026, γεγονός που καταδεικνύει τη μη βιωσιμότητα του σημερινού μοντέλου.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δηλώσεις με αφορμή την εκδήλωση της Lavipharm για την κυκλοφορία του πρώτου ελληνικού συνταγογραφούμενου σκευάσματος φαρμακευτικής κάνναβης
Ο Α. Γεωργιάδης παραδέχτηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του ΣΦΕΕ ότι είναι υπερβολικό


Σχετικά άρθρα

Αδ. Γεωργιάδης: Απειλεί με πρόστιμα τις πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες
Εάν εισάγουν λιγότερες συσκευασίες φαρμάκων από αυτές που χρειάζεται η χώρα
Έρχονται νέες επιβαρύνσεις για τους ασθενείς;
Τι συζητήθηκε μεταξύ υπουργείου Υγείας και ΠΙΣ
Υπ. Υγείας και ΠΟΥ/Ευρώπης εγκαινίασαν την έναρξη του προγράμματος «Health-IQ»
Αναμένεται να αλλάξει ριζικά τον τρόπο λειτουργίας υγειονομικής περίθαλψης στην Ελλάδα