Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Κύπρος: Σύνοδος των υπουργών Υγείας της Ε.Ε.

10/7/2012
Ο συντονισμός της Ε.Ε. και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τη δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις, θα απασχολήσει την άτυπη Σύνοδο των υπουργών Υγείας των 27 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία συνέρχεται, σήμερα και αύριο, στην Λευκωσία.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Ο συντονισμός της Ε.Ε. και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τη δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις, θα απασχολήσει την άτυπη Σύνοδο των υπουργών Υγείας των 27 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία συνέρχεται, σήμερα και αύριο, στην Λευκωσία.


Προσερχόμενος στη Σύνοδο, ο Επίτροπος Υγείας Τζον Ντάλι ανέφερε ότι 63.000 άτομα πεθαίνουν κάθε χρόνο στην Ευρώπη, λόγω έλλειψης οργάνων. Ανέφερε ότι αυτό μπορεί να αποφευχθεί, αν ενθαρρυνθούν οι πολίτες να γίνουν εθελοντές δότες οργάνων.


Ο Κύπριος υπουργός Υγείας, Σταύρος Μαλάς είπε ότι κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας θα συζητηθεί και το θέμα του ανθρώπινου δυναμικού στον τομέα της Υγείας. «Θέλω να υπενθυμίσω ότι, στην Ευρώπη, αντιμετωπίζουμε έλλειμμα στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού υγείας». «Νομίζω», πρόσθεσε, «ότι οι προβλέψεις εκτιμούν ότι, ως το 2020 θα έχουμε έλλειμμα 1 εκατομμυρίου ατόμων, σε σχέση με ιατρικό και νοσοκομειακό προσωπικό».


Ο κ. Μαλάς δήλωσε ότι τα δύο θέματα της Συνόδου είναι ιδιαίτερα «ευαίσθητα» και πρόσθεσε ότι θα γίνει, επίσης, συζήτηση και για το θέμα των διασυνοριακών απειλών κατά της υγείας. Η Κύπρος, είπε, δεν είναι μόνον κράτος που αποτελεί την είσοδο για μεταδοτικές νόσους στην Ευρώπη, αλλά είναι επίσης και ένα κράτος πολύ ευαίσθητο σε τέτοιου είδους απειλές. Εξάλλου, σε ότι αφορά στην έλλειψη του ανθρώπινου δυναμικού στον τομέα υγείας, ο Ευρωπαίος Επίτροπος επισήμανε ότι αυτό μπορεί να βελτιωθεί, μόνο αν αλλάξει ο τρόπος αντιμετώπισης των συστημάτων υγείας.


Πηγή: http://www.express.gr (10/7/2012)

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το αντιβιοτικό συνταγογραφείται αλλά δεν αποζημιώνεται
Στο 92% η συμμετοχή στις εκλογές






Σχετικά άρθρα

Τι απαντά η Φαρμασέρβ-Λίλλυ για την απένταξη της κεφακλόρης
Το αντιβιοτικό συνταγογραφείται αλλά δεν αποζημιώνεται
Φ.Σ. Λάρισας: Στηρίζει τις κινητοποιήσεις των αγροτών της περιοχής
Και καλεί όλους τους φορείς, τα σωματεία, τα επιστημονικά και επαγγελματικά όργανα της Θεσσαλίας να σταθούν στο πλευρό τους
Υγρά μαντηλάκια από πλαστικό απαγορεύονται στην Αγγλία
Η Boots δηλώνει ότι έχει ήδη απομακρύνει τέτοια προϊόντα από τα ράφια της
Νέα απόφαση απαγόρευσης παράλληλων εξαγωγών
Περιλαμβάνει 89 φαρμακευτικά σκευάσματα