Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Κύκλωμα ''άδειασε'' φαρμακείο στο Περιστέρι

5/1/2016 8:28:56 πμ
Υπολογίζεται ότι εκλάπησαν φάρμακα αξίας πάνω από 135.000 ευρώ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος




 'Αγνωστοι παραβίασαν την πόρτα του υπογείου και μέσω του γκαράζ της διπλανής πολυκατοικίας φόρτωσαν σε ένα βαν εκατοντάδες φαρμακευτικά σκευάσματα από φαρμακείο στο Περιστέρι και έγιναν καπνός. Δεν πρόκειται για κοινούς εγκληματίες, καταγγέλλει η φαρμακοποιός, αλλά για μέλη της λεγόμενης μαφίας του φαρμάκου.

«Πήραν όλα τα φάρμακα και πολλά παραφάρμακα, καλλυντικά, συμπληρώματα διατροφής. Υπάρχει σίγουρα σπείρα που βγάζει φάρμακα στο εξωτερικό. Τα εξάγουν γιατί τους συμφέρει. Η δική μας λιανική είναι πολύ πιο κάτω από τη χονδρική αυτών» αναφέρει η Αναστασία Μπικάκη.

Τα φάρμακα στην Ελλάδα μπορεί να είναι 2 και 3 φορές φθηνότερα σε σχέση με το εξωτερικό. Εκτιμάται, ότι η χθεσινή λεία αγγίζει τις 135.000 ευρώ. Εξάγοντας αυτό το εμπόρευμα παράνομα, έχουν τεράστια περιθώρια κέρδους και μπορεί να βάλουν στην τσέπη ακόμη και 400.000 ευρώ

Εντατικότερα μέτρα


Την βοήθεια της Πολιτείας ζητούν οι φαρμακοποιοί που το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει στόχος ληστών που εκμεταλλεύονται την πολυκοσμία και την χαλαρότητα των γιορτών.

Σε ανακοίνωσή τους ο ΠΦΣ επεσήμανε ότι ''ζητούμε την προστασία της Πολιτείας και την εντατικότερη αστυνόμευση ειδικά σε σημεία όπου υπάρχουν φαρμακεία τα οποία λόγω της φύσεως των εργασιών τους αδυνατούν να ελέγξουν τους πελάτες που εισέρχονται.

Η Αστυνομία οφείλει να προστατεύει αποτελεσματικότερα τους πολίτες ειδικά τις ημέρες αυτές που η εγκληματικότητα βρίσκεται σε έξαρση''.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και καλεί τους πολίτες να εκπαιδευτούν στα προγράμματα Πρώτων Βοηθειών του
Εντοπίζει και συσκευάζει τα φάρμακα για τους ασθενείς με 99,5% επιτυχία






Σχετικά άρθρα

Νέος Δρόμος - Συμμαχία Φαρμακοποιών: Η υγεία δεν είναι logistics
Απάντηση στις δηλώσεις του πρωθυπουργού περί κατΆ οίκον διανομής φαρμάκων
Care for Carers: Εστιάζει στην ψυχική ανθεκτικότητα των φαρμακοποιών
Νέα καινοτόμος βιωματική διοργάνωση από τον Φ.Σ. Κοζάνης
ΠΦΣ: Ετοιμάζει εκπαιδευτικό webinar για τη νέα κατηγορία ΦΥΚ στα φαρμακεία
Που περιλαμβάνει 48 φαρμακευτικά σκευάσματα και 5 δραστικές ουσίες
PEIFASYN Academy:  Νέο live webinar για φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείου
Πρακτική προσέγγιση στις ανάγκες στοματικής υγείας ανά ηλικιακή ομάδα