Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

5ο Συνέδριο ΠΕΙΦΑΣΥΝ Φαρμακείο: Αύριο ένα νέο Επάγγελμα
Αναβάθμιση του ρόλου των φαρμακοποιών μετά την πανδημία
ΠΣΒΑΚ: Ποιοτικούς στόχους βιωσιμότητας θέτουν οι εταιρείες καλλυντικών
Σύμφωνα με έρευνα από το Γερμανικό Σύνδεσμο Καλλυντικών IKW

Κυκλοφορούν τουρκικά συμπληρώματα διατροφής με… σιλδεναφίλη

24/12/2018 11:36:13 πμ
Ο ΕΟΦ καλεί το κοινό να μην καταναλώνει σκευάσματα διαδικτύου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Για άλλη μία φορά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) καλεί το κοινό να μην καταναλώνει σκευάσματα δικής του αρμοδιότητας που κυκλοφορούν μόνο στο διαδίκτυο.


Είναι εξαιρετικά πιθανό να περιέχουν επικίνδυνες ουσίες, είτε απαγορευμένες είτε μη εγκεκριμένες, ή ακόμα και φαρμακευτικές δραστικές, οι οποίες πρέπει να χορηγούνται αποκλειστικά με συνταγή και υπό συγκεκριμένες συστάσεις και προϋποθέσεις για τη χρήση τους.


Αυτή είναι η περίπτωση και της δραστικής ουσίας «σιλδεναφίλης», η οποία χορηγείται για τη στυτική δυσλειτουργία, πάντα με συνταγή γιατρού, αλλά περιλαμβάνεται συχνά σε συνθέσεις παράνομων συμπληρωμάτων διατροφής, χωρίς φυσικά να αναγράφεται στην ετικέτα ή στο φύλλο οδηγιών τους.


Το τελευταίο «κρούσμα» αυτού του φαινομένου είναι τα συμπληρώματα διατροφής "Vit-Time Bitkisel Macun For Victory", "Epimedyumlu Bitkisel Karisimli Macun" και "Sahimerdan Epimedyumlu Bitkisel Karisimli Macun", τα οποία είναι τουρκικής προέλευσης και εντοπίστηκαν από στα τελωνεία της Γερμανίας, ενώ δεν αποκλείεται να έχουν διατεθεί και στη χώρα μας μέσω διαδικτύου.


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου, που διεξήγαν οι γερμανικές αρμόδιες αρχές, τα εν λόγω προϊόντα περιέχουν τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη, η οποία δεν δηλώνεται πουθενά.


Ο ΕΟΦ συνεπώς προειδοποιεί ότι η χρήση των παραπάνω μη εγκεκριμένων προϊόντων ενέχει σοβαρό κίνδυνο για την υγεία του χρήστη, καθώς η σιλδεναφίλη συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα.


Ζητά επίσης από τους καταναλωτές να μην αγοράζουν και να μην κάνουν χρήση των προϊόντων αυτών, αλλά να ενημερώσουν άμεσα τον Οργανισμό, σε περίπτωση που τα προϊόντα περιέλθουν στην κατοχή τους.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Κατά 50% η άνοδος και στα προϊόντα φροντίδας ασθενών
Στο +46,6% η κατηγορία των προϊόντων ομορφιάς και προσωπικής υγιεινής


Σχετικά άρθρα

ΠΟΕ: Καμία συμφωνία για την άρση της πατέντας των εμβολίων Covid-19
Η πρόταση θα πρέπει να εγκριθεί και από τα 164 μέλη του Οργανισμού
Έτοιμη η εφαρμογή COVID FREE GR
Για την επαλήθευση των πιστοποιητικών εμβολιασμού
Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους φαρμακοποιούς των νοσοκομείων
Έως 01/09 θα πρέπει να έχουν κάνει την 1η δόση έναντι της Covid-19
Πώς θα οχυρωθούμε έναντι της COVID-19
Ο ΣΦΕΕ καταθέτει τις προτάσεις του