Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Κυβερνητικές σκέψεις για αποτελεσματικότερη άσκηση της πολιτικής φαρμάκου

11/3/2010
Δύο τα ενδεχόμενα που εξετάζονται…
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Έντονα προβληματισμένη εμφανίζεται η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την εφαρμογή της φαρμακευτικής πολιτικής της, καθώς «αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες στη διαχείριση των θεμάτων που αφορούν το φάρμακο», εκτιμά το ιατρικό portal «ιατροnet».

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας,

 

«Οι σκέψεις είναι πολλές, και αυτό που διαπιστώνουν τα κυβερνητικά στελέχη, είναι ότι χρειάζεται τελικά ένας ενιαίος φορέας που να ασκεί την πολιτική φαρμάκου, αντί της διάσπασης των αρμοδιοτήτων μεταξύ των υπουργείων, που υπάρχει σήμερα. Οι προτάσεις που συζητιούνται αυτές τις μέρες από τα κυβερνητικά επιτελεία, στοχεύουν ακριβώς σε αυτή την ενοποίηση των αρμοδιοτήτων. Όμως, πληροφορίες αναφέρουν πως τελικά αυτό που θα επικρατήσει θα είναι ο συντονισμός των γενικών γραμματέων του υπουργείου, με κοινές συσκέψεις, για τη λήψη κοινών αποφάσεων…».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ευρεία ένδειξη για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα σοβαρότητας της νόσου






Σχετικά άρθρα

Από 01/07 έντυπες οι γνωματεύσεις ιατροτεχνολογικών προϊόντων
Ο ΠΦΣ ζητά από τον ΕΟΠΥΥ να νομοθετηθούν οι άυλες
Φαρμακοποιοί χορήγησαν ναρκωτικά σκευάσματα χωρίς έλεγχο ταυτοπροσωπίας
Καλούνται σε γραπτή απολογία από τον ΕΟΠΥΥ
Τεχνητή νοημοσύνη στα φαρμακεία: Η PGEU ζητά σαφείς όρους και οδηγίες χρήσης
Να προωθηθεί ως εργαλείο υποστήριξης και όχι ως υποκατάστατο των φαρμακοποιών
Δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα φαρμακευτικής φροντίδας & ΑΙ
Για όσους φαρμακοποιούς εργάζονται σε φαρμακεία