Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Κρίσιμο ραντεβού του Π.Φ.Σ. με εκπρόσωπο της τρόικας

11/1/2011
Συνάντηση με τον Σ. Ντερούζ, σήμερα 11/1, για το θέμα των φαρμακείων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Από την Ελευθεροτυπία (11/1/2011): Στις Βρυξέλλες ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος

 

Κατευθείαν στην... πηγή έφτασε αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.), ενόψει των τελικών διαπραγματεύσεων για την απελευθέρωση του φαρμακευτικού επαγγέλματος. Επισκέφθηκε την έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις Βρυξέλλες, προκειμένου να την ενημερώσει για τις θέσεις της.

 

Ο (απελθών) πρόεδρος του συλλόγου, Δημήτρης Βαγιωνάς, και ο γραμματέας του Π.Φ.Σ., Δημήτρης Καραγεωργίου, συναντήθηκαν με στελέχη της οικονομικής διεύθυνσης της Κομισιόν. Μετά τη συνάντηση, ο Δημ. Βαγιώνας δήλωσε πως η Κομισιόν ενδιαφέρεται για το άνοιγμα της αγοράς των φαρμακευτικών υπηρεσιών, αλλά δεν επιθυμεί το άνοιγμα νέων φαρμακείων. Όπως είπε, η Κομισιόν εμφανίστηκε ξαφνιασμένη από τον αριθμό των φαρμακείων που λειτουργούν στην Ελλάδα.

 

Επανέλαβε επίσης τη θέση ότι το άνοιγμα νέων φαρμακείων θα οδηγήσει στην αύξηση της κατανάλωσης φαρμάκων και στην αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ευρεία ένδειξη για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα σοβαρότητας της νόσου






Σχετικά άρθρα

Από 01/07 έντυπες οι γνωματεύσεις ιατροτεχνολογικών προϊόντων
Ο ΠΦΣ ζητά από τον ΕΟΠΥΥ να νομοθετηθούν οι άυλες
Φαρμακοποιοί χορήγησαν ναρκωτικά σκευάσματα χωρίς έλεγχο ταυτοπροσωπίας
Καλούνται σε γραπτή απολογία από τον ΕΟΠΥΥ
Τεχνητή νοημοσύνη στα φαρμακεία: Η PGEU ζητά σαφείς όρους και οδηγίες χρήσης
Να προωθηθεί ως εργαλείο υποστήριξης και όχι ως υποκατάστατο των φαρμακοποιών
Δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα φαρμακευτικής φροντίδας & ΑΙ
Για όσους φαρμακοποιούς εργάζονται σε φαρμακεία