Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Κουρουμπλής: "Κανένα πρόβλημα με τα φάρμακα στην αγορά"

1/7/2015 9:40:22 πμ
Αναμένονται και δηλώσεις για τη στήριξη των ΜΚΟ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ διαβεβαιώνει το κοινό ότι "αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα -μα κανένα- πρόβλημα από πλευράς έλλειψης φαρμάκων στην αγορά", προσθέτοντας ότι το φάρμακο είναι ένα δημόσιο αγαθό το οποίο πρέπει να είναι προσπελάσιμο από όλους χωρίς διακρίσεις.


«Εξαντλούμε όλα τα περιθώρια ώστε πραγματικά, παρά το κλίμα των ημερών και των πιέσεων που υπάρχουν, να μην υπάρχει καμία -μα καμία- έλλειψη φαρμάκου στην αγορά» είπε κατηγορηματικά και κάλεσε τους πολίτες να είναι ήσυχοι, ιδιαίτερα όσους ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή.

Παράλληλα σήμερα το πρωί αναμένονται και ανακοινώσεις σχετικά με σειρά μέτρων που θα λάβει το υπουργείο Υγείας για να τονωθούν οι προνοιακές δομές και οι ΜΚΟ αυτές τις ημέρες της πρωτοφανούς κατάστασης που βιώνει η χώρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα τόνωσης ενδεχομένως να περιλαμβάνουν την κατάργηση των clawback και rebate που έχουν επιβληθεί στα ιδρύματα αυτά.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

H Interpol κατέγραψε ρεκόρ συλλήψεων
Εν τω μεταξύ την επόμενη εβδομάδα αναμένονται οι αποφάσεις για τη διανομή τους από τα φαρμακεία






Σχετικά άρθρα

Με προβλήματα στα logistics οι κατ’οίκον παραδόσεις των ΦΥΚ
Δημιουργήθηκαν εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης, είπε ο υπ. Υγείας
Κ. Παπαγιάννης: H ψηφιακή ωριμότητα το επόμενο βήμα στον μετασχηματισμό της υγείας
Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis για Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα στο 2ο SFEE Summit
ΠΕΦ: Το κενό της δημόσιας χρηματοδότησης στα φάρμακα φτάνει το 1,5 δισ. ευρώ
Στα ύψη και πάλι η υπερφορολόγηση της φαρμακοβιομηχανίας
Έρχεται νέο πρόγραμμα για την πρόληψη της νεφρικής δυσλειτουργίας
Ανακοίνωση από την Ειρήνη Αγαπηδάκη στο 2ο ΣΦΕΕ Summit