Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

Απ. Βαλτάς: «Έχετε μπερδέψει την υπηρεσία με τη λιανική πώληση»
Τι είπε ο πρόεδρος του ΠΦΣ για τα rapid test στο 2ο Συνέδριο Φαρμακοποιών
ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 1% σημείωσε το 2020 ο αριθμός των φαρμακείων στη χώρα
Λειτουργήσαν 99 φαρμακεία επιπλέον
Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ: Μεγάλη επιτυχία στο webinar για τον εμβολιασμό COVID-19
Πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία MSD

Κορρές: επιχειρηματικές κινήσεις και αποφάσεις της γενικής συνέλευσης των μετόχων

18/4/2008
Καταστήματα εντός και εκτός συνόρων και νέα προϊόντα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Με τη λειτουργία 11 νέων καταστημάτων στο εξωτερικό, αλλά και την επέκταση των δραστηριοτήτων της στη λιανική σε αγορές εκτός συνόρων και στην εγχώρια αγορά, η Κορρές προσδοκά αύξηση των πωλήσεων σε ποσοστό 40% κατά μέσο όρο στην τριετία, ενώ πρόκειται να διανείμει δωρεάν μετοχές σε αναλογία μία νέα για κάθε δύο παλαιές.

Μία από τις επιχειρηματικές της κινήσεις αποτελεί το λανσάρισμα αρώματος με την επωνυμία Kings & Queens από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ενώ στόχο αποτελεί η διεύρυνση της γκάμας των προϊόντων με την ίδια επωνυμία σε εύρος τριετίας.

Τα παραπάνω αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια αλλά και στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των μετόχων που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Απριλίου. Όπως ανέφερε η διοίκηση της εταιρείας, ήδη το τρίμηνο κινείται με ικανοποιητικούς ρυθμούς, ενώ πολύ γρήγορη ανάπτυξη καταγράφεται στις αγορές του εξωτερικού.

Πρόσφατα λειτούργησαν καταστήματα σε Τουρκία, Γαλλία και δύο στην Ελβετία, ενώ σε μία εβδομάδα ανοίγει το δεύτερο κατάστημα στη Νέα Υόρκη. Συνολικά το δίκτυο καταστημάτων της εταιρείας, μαζί με εκείνα της Ελλάδας, απαρτίζεται από 22 καταστήματα. Εντός του 2008 έχουν προγραμματιστεί να ανοίξουν 4 καταστήματα στην Ελβετία, 4 στην Κίνα και από ένα σε Ισραήλ, Τουρκία και Γαλλία.

Σχετικά με το αφρόλουτρο με τη φίρμα Kings & Queens, υπάρχει θετική υποδοχή στο εξωτερικό, ενώ στην Ελλάδα οι πωλήσεις καταγράφουν διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης.

Εντός εξαμήνου εξάλλου θα λειτουργήσει η νέα μονάδα εκχύλισης που αποτελεί επένδυση της τάξης του 1,5 εκατ. €.

Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης, εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος αρχής γενομένης από 30/4. Το μέρισμα από τα κέρδη χρήσης 2007 αυξήθηκε κατά 15% έναντι του περσινού μερίσματος και ανέρχεται στα 23 λεπτά.

Ακόμα εγκρίθηκε η αύξηση κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση και δωρεάν διανομή μετοχών σε αναλογία μίας νέας μετοχής για κάθε δύο παλαιές. Η γενική συνέλευση επίσης ενέκρινε την απόκτηση ιδίων μετοχών μέχρι το 10% του μετοχικού κεφαλαίου, με χρονικό περιθώριο 24 μηνών και εύρος τιμής από 3 € έως 30 €.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι είπε ο πρόεδρος του ΠΦΣ για τα rapid test στο 2ο Συνέδριο Φαρμακοποιών
Λειτουργήσαν 99 φαρμακεία επιπλέον


Σχετικά άρθρα

Novartis: Εξαγόρασε την Arctos Medical
Και επεκτείνει το portfolio της με θεραπείες οπτογενετικής
DEMO ABEE: Πλατινιένο, Χρυσό και Χάλκινο Βραβείο στα Healthcare Business Awards 2021
Η εταιρεία βραβεύτηκε για την προσφορά της