Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

Απ. Βαλτάς: «Έχετε μπερδέψει την υπηρεσία με τη λιανική πώληση»
Τι είπε ο πρόεδρος του ΠΦΣ για τα rapid test στο 2ο Συνέδριο Φαρμακοποιών
ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 1% σημείωσε το 2020 ο αριθμός των φαρμακείων στη χώρα
Λειτουργήσαν 99 φαρμακεία επιπλέον
Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ: Μεγάλη επιτυχία στο webinar για τον εμβολιασμό COVID-19
Πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία MSD

Κορρές: Επέκταση σε Ν. Υόρκη, Κίνα, Ελβετία, Ισραήλ, Ισπανία και Γερμανία

9/4/2008
Έμφαση της εταιρείας στις αγορές του εξωτερικού
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Νέα καταστήματα σε Ν. Υόρκη, Κίνα, Ελβετία, Ισραήλ, Ισπανία και Γερμανία προγραμματίζει για το 2008, σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία Κορρές. Στόχος της εταιρείας είναι να αυξήσει το συνολικό αριθμό των καταστημάτων της στις αγορές του εξωτερικού από 14 σήμερα σε περισσότερα από 23, ενώ τα συνολικά της καταστήματα σε Ελλάδα και εξωτερικό αναμένεται να ξεπεράσουν τα 25 μέχρι το τέλος του 2008.

Στρατηγική της εταιρείας είναι να δώσει έμφαση στις αγορές του εξωτερικού από όπου και θα προέλθει κυρίως η αύξηση των πωλήσεων που αναμένει για το 2008. Σημειώνεται ότι το 2007 η εταιρεία παρουσίασε αύξηση πωλήσεων κατά 35% και με ανάλογους ρυθμούς εκτιμάται ότι κινείται και το 2008.

Οι διεθνείς πωλήσεις της κατά το 2007 αποτελούσαν το 22% του συνόλου των πωλήσεων της εταιρείας, ποσοστό που αναμένεται να αυξηθεί κατά το 2008.

Η ανάπτυξή της εκτός Ελλάδος πραγματοποιείται μέσω συμφωνιών με διανομείς οι οποίοι επιλέγουν είτε το δίκτυο των φαρμακείων είτε της χονδρικής είτε τη δημιουργία καταστημάτων στις αγορές όπου δραστηριοποιούνται.

Σήμερα η εταιρεία έχει παρουσία σε 30 χώρες και πλέον η στρατηγική της είναι να ενισχύσει την παρουσία της στις σημαντικότερες αγορές με περισσότερα σημεία.

Εν τω μεταξύ μέχρι το τέλος του 2008 αναμένεται να ολοκληρωθεί η μονάδα εκχυλισμάτων της Κορρές, που θα είναι και η πρώτη μονάδα εκχυλισμάτων στην Ελλάδα.

Ο συνολικός προϋπολογισμός αναμένεται να ξεπεράσει κατά πολύ το αρχικό επενδυτικό πλάνο των 500.000 € και εκτιμάται ότι θα υπερβεί το 1 εκατ., ενώ θα χρηματοδοτηθεί από τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι είπε ο πρόεδρος του ΠΦΣ για τα rapid test στο 2ο Συνέδριο Φαρμακοποιών
Λειτουργήσαν 99 φαρμακεία επιπλέον


Σχετικά άρθρα

Novartis: Εξαγόρασε την Arctos Medical
Και επεκτείνει το portfolio της με θεραπείες οπτογενετικής
DEMO ABEE: Πλατινιένο, Χρυσό και Χάλκινο Βραβείο στα Healthcare Business Awards 2021
Η εταιρεία βραβεύτηκε για την προσφορά της