Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Κορονοϊός: Τα μέτρα της κυβέρνησης για τους εργαζόμενους γονείς με παιδιά

12/3/2020 2:24:08 μμ
Ακυρώθηκαν και οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα έκτακτα μέτρα που θα ληφθούν για τους εργαζόμενους γονείς με ανήλικα παιδιά ανακοίνωσε εχθές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.
Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού θεσπίζεται η άδεια ειδικού σκοπού με πλήρεις αποδοχές για όσο διάστημα διαρκεί η αναστολή της λειτουργίας των σχολείων και μέχρι τις 10 Απριλίου.

Σύμφωνα με τον Στ. Πέτσα, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προβλέπει για κάθε 4 ημέρες άδειας, οι 3 να είναι ειδικού σκοπού και η μια ως κανονική άδεια.

Τα μέτρα αναλυτικά:

  1. Σε περίπτωση που η άδεια ειδικού σκοπού αφορά εργαζόμενο του δημόσιου τομέα, το κράτος θα καλύψει το σύνολο των αποδοχών του.
  2. Για εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα το κράτος θα καλύψει από τον τακτικό προϋπολογισμό το 1/3 των αποδοχών του, αλλά αυτό είναι δυναμικό και μπορεί να αλλάξει.
  3. Εάν λάβει ο ένας γονέας άδεια ειδικού σκοπού, ο άλλος δεν δικαιούται.
  4. Εάν ο ένας γονέας δεν εργάζεται, ο άλλος δεν δικαιούται άδεια ειδικού σκοπού με την εξαίρεση ασθενών από κορονοϊό ή άτομα με αναπηρία.
  5. Για τους εργαζομένους του δημοσίου τομέα δημιουργείται η δυνατότητα με ευέλικτο ωράριο εργασίας, όπου αυτό είναι εφικτό.
  6. Για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα δύναται η επιχείρηση να προσφέρει ευέλικτο ωράριο απασχόλησης ή εργασία εξ αποστάσεως.

Αξίζει να αναφερθεί πως σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνο Δημόπουλο, ένας από τους λόγους που έκλεισαν τα σχολεία ήταν γιατί υπάρχει μελέτη που δείχνει ότι «τα παιδιά κάτω των 10 ετών έχουν την ίδια πιθανότητα να νοσήσουν από κορονοϊό ευτυχώς πολύ ελαφρύτερα» και συμπλήρωσε πως «είναι σημαντικό να μην έχουμε απότομη αύξηση των κρουσμάτων γιατί θα έχουμε μεγάλο αριθμό ασθενών που θα χρειαστεί να νοσηλευτούν και σε ΜΕΘ».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί
Παραμένει στην προεδρία η Ντανιέλα Μάλο






Σχετικά άρθρα

Ξεκινά η λειτουργία της Συμμαχίας για τα Κρίσιμα Φάρμακα της Ε.Ε.
Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Κ. Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση στη διασύνδεση των POS
Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί
Μανιφέστο για τη δημιουργία φαρμακευτικών υλών εντός των κρατών της Ε.Ε.
Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας
Θ. Καρποδίνη: «Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία»
Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο