Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

Φαρμακοποιοί: Πώς να αντιμετωπίσετε την «πυρετοφοβία» των γονέων
Απαντήσεις από τον Γεώργιο Τσόλα, Διευθυντή Παιδιατρικής του Metropolitan
Novartis: Εξαγόρασε την Arctos Medical
Και επεκτείνει το portfolio της με θεραπείες οπτογενετικής

Κοινή Ευρωπαϊκή Δράση κατά της μικροβιακής αντοχής ΕU-JAMRAI

14/11/2018 10:45:43 πμ
Για να γεφυρωθεί το κενό μεταξύ κατευθυντήριων οδηγιών και κλινικής πραγματικότητας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η μικροβιακή αντοχή έχει χαρακτηριστεί μία από τις μεγαλύτερες απειλές της υγείας της ανθρωπότητας και η επιστημονική κοινότητα σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς δραστηριοποιείται πλέον πολύ συστηματικά για την αλλαγή της νοοτροπίας του κοινού, των επιστημόνων υγείας και των διοικήσεων των νοσοκομείων αναφορικά με τη χρήση αντιβιοτικών.


Στο πλαίσιο αυτό το ΚΕΕΛΠΝΟ ηγείται μιας σημαντικής δράσης κατά της μικροβιακής αντοχής που ενεργοποιείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο.


Πρόκειται για την Κοινή Ευρωπαϊκή Δράση ΕU-JAMRAI, που θέτει στόχο την καταπολέμηση της ανθεκτικότητας των μικροβίων στα φάρμακα αλλά και την πρόληψη των λοιμώξεων που συνδέονται με χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας.


Στόχος της δράσης είναι να εφαρμοστούν προγράμματα ελέγχου των λοιμώξεων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), μέσω νέων, αποτελεσματικών πολιτικών υγείας και «να γεφυρωθεί το κενό μεταξύ κατευθυντήριων οδηγιών και κλινικής πραγματικότητας», όπως αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ.


Η αρχική ιδέα του εγχειρήματος αυτού βασίζεται στην παγκόσμια αποδοχή ότι η εφαρμογή του Ελέγχου Λοιμώξεων απαιτεί μια ολιστική προσέγγιση και τη δέσμευση όλων των εμπλεκόμενων θεσμών του οργανισμού.


Η ελπίδα για την επιτυχία του προγράμματος στηρίζεται στο ότι θα υιοθετηθούν πρακτικές που θα ανταποκρίνονται στις ιδιαιτερότητες, στις ανάγκες, στους πόρους και στην κουλτούρα των υγειονομικών συστημάτων, μέσα στα οποία υλοποιούνται.


Ανεξάρτητα δηλ. από τη δομή και τους πόρους του εκάστοτε υγειονομικού συστήματος, η κουλτούρα του οργανισμού και η αντιμετώπιση του ελέγχου λοιμώξεων από τους επαγγελματίες υγείας έχουν αναδειχθεί ως βασικοί παράγοντες για την αποτελεσματική εφαρμογή των προγραμμάτων ελέγχου λοιμώξεων.


«Είναι απαραίτητο λοιπόν να δημιουργήσουμε εργαλεία για την προώθηση της εφαρμογής των βασικών συστατικών των Προγραμμάτων Ελέγχου Λοιμώξεων σε όλα τα υγειονομικά συστήματα, στοχεύοντας στην αλλαγή της συμπεριφοράς Οργανισμού, θεσμικών οργάνων και επαγγελματιών υγείας», αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Εφικτή πλέον η ταχεία πρόσβαση στα αντισώματα bamlanivimab & etesevimab
Η Ε.Ε. θα προμηθευτεί σκεύασμα μονοκλωνικών αντισωμάτων


Σχετικά άρθρα

Διάλογος για το μέλλον της δευτεροβάθμιας περίθαλψης στην Ελλάδα
Με στόχο τη μετάβαση σε ένα σύγχρονο μοντέλο διαχείρισης νοσοκομείου
Έρχεται η Πολιτιστική Συνταγογράφηση
Υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ υπουργείων Υγείας και Πολιτισμού
Πλήρης ψηφιοποίηση των συστημάτων που αφορούν το φάρμακο
Συζητήθηκε στη συνάντηση ΣΦΕΕ και Θ. Πλεύρη
Νέα δεδομένα και προκλήσεις στη μετά Covid-19 Εποχή
Στο Συνέδριο «Νοσοκομείο – Φάρμακο – Ιατροτεχνολογικός Εξοπλισμός», 22/09/2021, LIVE ON YOUR SCREEN