Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

Π. Ζαρογουλίδης: Αποκαλυπτικά συμπεράσματα για τη χρήση στατινών στην Ελλάδα
Αποτυπώνονται σε πρόσφατη Φαρμακοεπιδημιολογική Μελέτη

Κλειστοί προϋπολογισμοί για τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους

28/9/2015 9:52:56 πμ
Εκεί προσανατολίζεται το υπουργείο Υγείας για τη μείωση των δαπανών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Το υπουργείο Υγείας μελετάει το ενδεχόμενο να ισχύσουν κλειστοί προϋπολογισμοί για τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) και να μην εντάσσονται στο γενικό προϋπολογισμό για τη φαρμακευτική δαπάνη.


Υπενθυμίζεται ότι η δαπάνη έχει κλείσει –με απόφαση του τέως υπουργού Υγείας Π. Κουρουμπλή για το clawback τον Αύγουστο– στα 1,94 δισ. ευρώ για το σύνολο του 2016, του 2017 και του 2018.


Πρόκειται για μέτρο εξορθολογισμού των δαπανών, το οποίο αναμένεται να συμβάλλει στον περιορισμό και των νοσοκομειακών δαπανών, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών Νοσοκομειακών Ιδρυμάτων (Π.Ε.Φ.Ν.Ι.) και το οποίο -όπως επισημαίνει- μπορεί να εφαρμοστεί τουλάχιστον για το 2016.


Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρης Κοντός είναι επίσης υπέρ ενός κλειστού προϋπολογισμού, ιδίως στα νοσοκομεία, όπου «τα πράγματα είναι πολύπιο προβλέψιμα και μετρήσιμα». Ωστόσο δεν υπάρχει ακόμα κάποιο επεξεργασμένο σχέδιο.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δυσλειτουργίες, γραφειοκρατία και καθυστερήσεις χρήζουν βελτιώσεων
Εκδόθηκε η υπουργική απόφαση, αναμένεται τώρα εγκύκλιος ΕΟΠΥΥ






Σχετικά άρθρα

Αποκλειστικό: Ξετυλίγοντας τον μίτο των ΦΥΚ στα φαρμακεία
Δυσλειτουργίες, γραφειοκρατία και καθυστερήσεις χρήζουν βελτιώσεων
ΕΟΦ: Στα ίδια επίπεδα τα ελλειπτικά φάρμακα τον Νοέμβριο
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα
Π. Ζαρογουλίδης: Αποκαλυπτικά συμπεράσματα για τη χρήση στατινών στην Ελλάδα
Αποτυπώνονται σε πρόσφατη Φαρμακοεπιδημιολογική Μελέτη