Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Κλειστοί προϋπολογισμοί για τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους

28/9/2015 9:52:56 πμ
Εκεί προσανατολίζεται το υπουργείο Υγείας για τη μείωση των δαπανών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Το υπουργείο Υγείας μελετάει το ενδεχόμενο να ισχύσουν κλειστοί προϋπολογισμοί για τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) και να μην εντάσσονται στο γενικό προϋπολογισμό για τη φαρμακευτική δαπάνη.


Υπενθυμίζεται ότι η δαπάνη έχει κλείσει –με απόφαση του τέως υπουργού Υγείας Π. Κουρουμπλή για το clawback τον Αύγουστο– στα 1,94 δισ. ευρώ για το σύνολο του 2016, του 2017 και του 2018.


Πρόκειται για μέτρο εξορθολογισμού των δαπανών, το οποίο αναμένεται να συμβάλλει στον περιορισμό και των νοσοκομειακών δαπανών, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών Νοσοκομειακών Ιδρυμάτων (Π.Ε.Φ.Ν.Ι.) και το οποίο -όπως επισημαίνει- μπορεί να εφαρμοστεί τουλάχιστον για το 2016.


Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρης Κοντός είναι επίσης υπέρ ενός κλειστού προϋπολογισμού, ιδίως στα νοσοκομεία, όπου «τα πράγματα είναι πολύπιο προβλέψιμα και μετρήσιμα». Ωστόσο δεν υπάρχει ακόμα κάποιο επεξεργασμένο σχέδιο.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος να υπάρχει επάρκεια σε βασικές θεραπείες
Ζητά και την ενίσχυση του κανονισμού για τα κρίσιμα φάρμακα






Σχετικά άρθρα

ΕΦΕΧ: Ζητά τη μετατροπή φαρμάκων σε ΜΗΣΥΦΑ
Απαιτείται σαφές νομοθετικό πλαίσιο, επισημαίνει ο Σύνδεσμος
Vaccines Europe: Οι εμβολιασμοί να ενσωματωθούν στις στρατηγικές για τους καρδιοπαθείς
Μειώνουν τη νόσηση, τις νοσηλείες και τη θνησιµότητα
Μέση Ανατολή: Ανάγκη να τρέξουν οι αποφάσεις για τα κρίσιμα φάρμακα στην Ε.Ε.
Στόχος να υπάρχει επάρκεια σε βασικές θεραπείες
Αδ. Γεωργιάδης: Στόχος του να παραταθεί το πρόγραμμα της παχυσαρκίας
Σύμφωνα με δηλώσεις του σε εκδήλωση της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-Lilly