Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Κλείνει εργοστάσιο της Teva Pharmaceuticals στο Ισραήλ

29/8/2018 1:14:28 μμ
Η εταιρεία αντιμετωπίζει πολλά χρέη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η φαρμακευτική εταιρεία Teva Pharmaceuticals ανακοίνωσε ότι θα κλείσει ένα εργοστάσιο στην πόλη Ashdod του Ισραήλ, το Μάρτιο του 2019, αφού δεν κατάφερε να βρει αγοραστή για τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, σύμφωνα με το Reuters.


 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ανακοινώθηκε ακόμα ότι οι μισοί από τους 175 εργαζόμενους της εταιρείας θα χάσουν τη δουλειά τους μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ οι υπόλοιποι θα συνεχίσουν να εργάζονται έως ότου κλείσει το εργοστάσιο.


 

Υπενθυμίζεται ότι το Δεκέμβριο της προηγούμενης χρονιάς, είχαν ανακοινωθεί περικοπές 14.000 θέσεων εργασίας, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της εταιρείας λόγω χρεών (δείτε εδώ).


 

Εκπρόσωποι της εταιρείας, σε επικοινωνία τους με το Reuters, δήλωσαν ότι το κλείσιμο της μονάδας στο Ashdod αποτελεί μέρος της διαδικασίας αναδιοργάνωσης που πραγματοποιείται στο Ισραήλ και σε όλο τον κόσμο, λόγω του μεγάλου χρέους και των "πολύπλοκων επιχειρηματικών συνθηκών" που αντιμετωπίζει. Πρόσθεσαν δε ότι η Teva εξέτασε τη πιθανότητα πώλησης του εργοστασίου, αλλά δυστυχώς δεν βρέθηκε κανένας κατάλληλος αγοραστής.


Φαίνεται πως το 50% της δραστηριότητας του εργοστασίου (που αφορούσε την παραγωγή συσκευασιών για ενδοφλέβια χορήγηση φαρμάκων) δεν ήταν κερδοφόρα, παράλληλα δε η εταιρεία είχε επιβαρυνθεί με χρέη 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων περίπου, μετά την απόκτηση του Actavis, γενόσημου φαρμάκου της Allergan το 2016.


 

Η ισραηλινή ομοσπονδία εργατικού δυναμικού έχει ασκήσει κριτική στην απόφαση της Teva να κλείσει το εργοστάσιο στο Ashdod, θεωρώντας ότι η εταιρεία δεν είχε καμία πρόθεση να ενισχύσει ή να διατηρήσει τη δραστηριότητά της στο Ισραήλ. Ωστόσο η Teva απάντησε ότι διεξάγει διάλογο με τα εργατικά συνδικάτα για να ολοκληρώσει τις απολύσεις με συμφωνίες.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στο επίκεντρο της συνεργασίας η περίθαλψη, τα φάρμακα και οι μείζονες υγειονομικές κρίσεις
Μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της ιαπωνικής εταιρείας Wakunaga για την ανάπτυξη συμπληρωμάτων διατροφής






Σχετικά άρθρα

Η Pharma Q συμμετείχε στο Hellas Pharm 2024
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Δυναμική Φαρμακαποθήκη: Μεγάλη προσέλευση στο περίπτερό της στην Hellas PHARM 2024
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί
Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών