Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Κινητή μονάδα για εμβολιασμούς έστησε φαρμακοποιός στο Birmingham

18/11/2020 1:12:57 μμ
Οι επαγγελματίες υγείας πρέπει να συνεργαστούν προς όφελος των ασθενών είναι το μήνυμα του φαρμακοποιού
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ένας φαρμακοποιός στο Birmingham της Αγγλίας πήρε μια μοναδική πρωτοβουλία προκειμένου να εμβολιάσει όσο το δυνατόν περισσότερους ηλικιωμένους κατά της γρίπης.

Σε συνεργασία με την τοπική μονάδα υγείας, γιατρούς και νοσηλευτές της περιοχής, έστησαν (στον κοινό χώρο στάθμευσης του φαρμακείου με σούπερ μάρκετ) ένα φορτηγάκι του NHS που ήταν εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα για τον εμβολιασμό: ψυγείο, βρύση για πλύσιμο χεριών, τραπέζι και θέρμανση.


Η κινητή μονάδα του NHS στήθηκε για μία ημέρα (9 το πρωί με 3 το μεσημέρι) και χορηγήθηκαν 75 εμβολιασμοί, με την ομάδα να έχει τη δυνατότητα να εμβολιάζει ένα άτομο ανά 5 λεπτά που σημαίνει ότι αν υπήρχε συνεχής ροή θα μπορούσε να καλύψει τους διπλάσιους ανθρώπους.

 

«Μία από τις προκλήσεις ήταν να ενημερωθούν οι γενικοί γιατροί της περιοχής ότι δεν προσπαθούμε να τους ανταγωνιστούμε για το ποιος θα εμβολιάσει τους περισσότερους, θέλουμε μόνο να αυξήσουμε την εμβολιαστική κάλυψη. Τελικά η μονάδα υγείας έκανε εξαιρετική δουλειά και οι γιατροί ενημέρωσαν όλους τους ασθενείς τους άνω των 65 ετών για την πρωτοβουλία. Θα ήταν υπέροχο να κανονίζαμε κάτι αντίστοιχο και για μικρότερες ηλικίες και για τη γρίπη και για την COVID-19 στο μέλλον. Η υπηρεσία μας αυτή απέδειξε ότι αν βάλουμε στην άκρη τους ανταγωνισμούς μεταξύ μας, οι ασθενείς ωφελούνται», αναφέρει χαρακτηριστικά ο φαρμακοποιός στο pharmaceutical-journal.com.

 

Το μόνο που δεν είχε στη διάθεσή της η ομάδα ήταν η πρόσβαση στους φακέλους υγείας των ατόμων που εμβολίαζαν (καθώς βρισκόταν εκτός του φαρμακείου) και χρειάστηκε, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο φαρμακοποιός, τη χειρόγραφη καταγραφή και τη μετέπειτα ηλεκτρονική υποβολή των εμβολιασμών…

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η επέκταση των προϊόντων και των υπηρεσιών είναι προς όφελος των ασθενών, αναφέρει η εταιρεία
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα για την ορθολογική τους χρήση






Σχετικά άρθρα

Black out ανακοίνωσε η ΗΔΙΚΑ αυτήν την Κυριακή
Τα φαρμακεία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη εκτέλεση συνταγών, αναφέρει ο Φ.Σ. Αττικής
Διευρύνονται οι αρμοδιότητες των βοηθών φαρμακείου στο Ηνωμένο Βασίλειο
Απελευθερώνοντας επιπλέον χρόνο στους φαρμακοποιούς
Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου