Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Η αγορά του φαρμακείου

τελευταία νέα

ΣΦΕΕ: Τα αδιέξοδα του νέου νόμου «Γιατρός για όλους»
Σε επιστολή της προς στον Α. Πλεύρη
Υπέρταση: Ενημέρωση και σωστή καθοδήγηση από το φαρμακείο
Η νόσος έχει χαρακτηριστεί ως σιωπηλός κίνδυνος
Χιλιάδες πολίτες στην 1η μεγάλη δράση που οργάνωσαν φαρμακοποιοί
Το «Μαζί μια Αγκαλιά» θα γίνει θεσμός τα προσεχή χρόνια

Καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους από τα Εργαστήρια Elancyl

7/4/2008
Οι ανάγκες των γυναικών σε προϊόντα και μεθόδους για την καταπολέμηση του τοπικού πάχους αυξάνονται καθημερινά, καθώς είναι πιο ενημερωμένες και πιο απαιτητικές.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Oι διάφορες µέθοδοι κατά του τοπικού πάχους, αν και έχουν προοδεύσει σηµαντικά και έχουν αποδεδειγµένα αποτελέσµατα, εξακολουθούν ωστόσο να µην αφήνουν τις γυναίκες απόλυτα ικανοποιηµένες. Ακόµα κι όταν χρησιµοποιούν τοπικά αδυνατιστικά για πολλές εβδοµάδες, σε καθηµερινή βάση (πρωί-βράδυ), τα αποτελέσµατα δεν είναι πάντα τα αναµενόµενα.

Τα εργαστήρια Elancyl άνοιξαν νέους ορίζοντες στην καταπολέµηση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους, µε τον καινούργιο ενισχυµένο ορό αδυνατίσµατος, Cellu/reverse 14 ηµέρες.

Η νέα τεχνολογία στο αδυνάτισµα βασίζεται στο φυσιολογικό µηχανισµό καύσης του τοπικού λίπους, στον οποίο οι αποσυζευκτικές πρωτεΐνες UCP-2 (Uncoupling Protein-2) είναι ο κύριος πρωταγωνιστής.

Η UCP-2 (Uncoupling Protein-2 ή Αποσυζευκτική Πρωτεΐνη-2) εντοπίζεται στην εσωτερική µεµβράνη του µιτοχονδρίου των λιποκυττάρων του ανθρώπινου λιπώδη ιστού και είναι οµόλογη της πρωτεΐνης UCP-1, η οποία βρίσκεται στον καστανό λιπώδη ιστό (των τρωκτικών και των νεογέννητων) (Himms-Hagen & Ricquier 1997).

Αρχικά, οι UCP-2 βρίσκονται στη µιτοχόνδρια µεµβράνη του φαιώδους λιπώδους ιστού των νεογέννητων (από 0 έως 3 µηνών) και συµβάλλουν στην παραγωγή σωµατικής θερµότητας. Αυτό γίνεται γιατί οι UCP-2 καταναλώνουν µια σηµαντική ποσότητα γλυκόζης και λιπαρών οξέων από το µιτοχόνδριο, στο οποίο καταναλώνονται και καίγονται, παράγοντας έτσι την απαιτούµενη θερµότητα.

Μετά τους 3 µήνες ζωής, όµως, οι UCP-2 απενεργοποιούνται σταδιακά, ενώ παράλληλα µειώνεται ο αριθµός τους. Αυτό συµβαίνει γιατί ο φαιώδης λιπώδης ιστός των µωρών µετατρέπεται σε λευκό λιπώδη ιστό προοδευτικά καθώς ο άνθρωπος αναπτύσσεται, µε αποτέλεσµα οι UCP-2 να είναι ανενεργές από µια ηλικία και µετά.

Αυτό οφείλεται στον ενδοκυττάριο µεταφορέα ΝΟ (µονοξείδιο του αζώτου), ο οποίος αναστέλλει τη δράση των UCP-2, αποδυναµώνοντας έτσι την καύση των λιπών.

Με άλλα λόγια οι UCP-2 συνεχίζουν να υπάρχουν στον ενήλικα αλλά ανενεργές. Εφόσον όµως ενεργοποιηθούν, αυξάνουν ραγδαία την κατανάλωση γλυκόζης και ελεύθερων λιπαρών οξέων από το µιτοχόνδριο, τα οποία καίγονται κυριολεκτικά, αντί να συσσωρεύονται στο λιποκύτταρο. Ο µηχανισµός αυτός επηρεάζει, µε τη σειρά του, τη λιπόλυση και τη λιπογένεση, οι οποίες συνδέονται άµεσα µε το αδυνάτισµα.

Συγκεκριµένα οι UCP-2:

• λιποαναρροφούν µαζικά τη γλυκόζη και τα ελεύθερα λιπαρά οξέα (ΕΛΟ) που παράγονται από τη λιπόλυση

• παγιδεύουν τη γλυκόζη και τα ΕΛΟ πριν αυτά αποθηκευτούν από το λιποκύτταρο, αναστέλλοντας έτσι τη λιπογένεση.

Τα εργαστήρια Elancyl ανακάλυψαν στο πιπέρι του Σισουάν την ξανθοξυλίνη, η οποία διεγείρει την πρωτεΐνη UCP-2, επιτυγχάνοντας έτσι την καύση του τοπικού λίπους.

Η ξανθοξυλίνη είναι το κύριο δραστικό συστατικό του νέου ορού κατά της κυτταρίτιδας, Cellu/reverse 14 ηµέρες.

Ο τρόπος δράσης των υπόλοιπων συστατικών βασίζεται στη γνωστή πλέον µέθοδο της χρονοβιολογίας, συµβατή µε τους βιολογικούς ρυθµούς των λιποκυττάρων:

Τα συστατικά άµεσης αποδέσµευσης, όπως το εκχύλισµα ξανθοξυλίνης, η καφεΐνη (λιπολυτικός παράγοντας), η ουρία (απολέπιση, ενυδάτωση), καθώς και το µαλακτικό έλαιο που προσδίδει καλλυντικές ιδιότητες στο προϊόν, βρίσκονται στο υδρο-αλκοολικό τζελ το οποίο διεισδύει άµεσα στον υποδόριο ιστό.

Στη σιλικονούχο φάση βραδείας αποδέ-σµευσης, βρίσκεται το εκχύλισµα φλο-ριτζίνης (κατά της αποθήκευσης των λιπών), το piloselle (αποσυµφόρηση) και το HMC (σύσφιξη), τα οποία αποδε-σµεύονται σταδιακά καθ’ όλο το 24ωρο.

Οι κλινικές µελέτες επιβεβαίωσαν τα εξαιρετικά αποτελέσµατα: η περιφέρεια των γοφών µειώνεται έως 3,3 εκ. σε 14 ηµέρες µε εφαρµογή του προϊόντος µία φορά την ηµέρα το πρωί. Το Cellu/reverse των εργαστηρίων Elancyl σηµατοδοτεί µια νέα εποχή στο τοπικό αδυνάτισµα.Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζει να της παρέχει την προφυλακτική της θεραπεία σε αναπτυσσόμενες χώρες
Στα Αριστεία της Ε.Ε.Φα.Μ.


Σχετικά άρθρα

30/3/2022 1:21:28 μμ"Top Pharma Launches 2021"
Η πρώτη έκδοση για τα TOP λανσαρίσματα της χρονιάς που πέρασε
Neubria Charge Energy: Ενέργεια & Εγρήγορση
Κυκλοφορεί από την Douni Health Products AE
Neubria Shine Mood: Διάθεση & Ισορροπία
Κυκλοφορεί από την Douni Health Products AE
TONIMER LAB: PANTHEXYL SPRAY & PANTHEXYL BABY SPRAY
Εξειδικευμένες ρινικές πλύσεις με ξυλιτόλη