Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Καταγραφή χρεών προς ΕΟΠΥΥ στο παρά πέντε!

26/2/2013
Έκτακτη συνάντηση μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και των διοικητών των ασφαλιστικών ταμείων προκειμένου να καταγραφούν οι οφειλές των ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ που είναι... άγνωστες!
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Έκτακτη συνάντηση μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και των διοικητών των ασφαλιστικών ταμείων προκειμένου να καταγραφούν οι οφειλές των ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ που είναι... άγνωστες!

 

Ευρεία σύσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή μεταξύ του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου και των προέδρων των ασφαλιστικών ταμείων ώστε να καταγραφούν τα οικονομικά τους προβλήματα που προκύπτουν από τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας και τη μη καταβολή εισφορών. Στο πλαίσιο αυτό, τα ταμεία χρωστούν στον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος αντίστοιχα δεν μπορεί να αποπληρώσει τα δικά του χρέη προς τους παρόχους του.

 

Ο υπουργός Υγείας αναμένεται να ζητήσει την άμεση εκκαθάριση των οφειλομένων, ώστε να γνωρίζει τελικά και πόσα οφείλονται στον Οργανισμό. Στόχος μετά από αυτό είναι να προχωρήσουν άμεσα οι πληρωμές από τα ταμεία, κάτι που ζήτησε και ο πρωθυπουργός πριν λίγες μέρες, και στη συνέχεια ο ΕΟΠΥΥ να μπορέσει να καταβάλει τα δικά του χρέη.

 

Να σημειωθεί πως παρότι με βάση τη νέα ρύθμιση τα ασφαλιστικά ταμεία πρέπει να καταβάλλουν καθημερινά τμήμα των εισφορών των εργαζομένων για την ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη, εδώ και πολλές ημέρες στον ΕΟΠΥΥ δεν έχει φτάσει ούτε ευρώ.


Πηγή: iatropedia.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Θα γίνει διαθέσιμη έως τα μέσα Απριλίου
Ως επιστροφές αχρεωστήτως καταβληθείσων εισφορών






Σχετικά άρθρα

Φ.Σ. Αττικής: Τα κούριερ ακυρώνουν τον φαρμακοποιό
«Η παράκαμψή του τον απαξιώνει και αποτελεί εν δυνάμει κίνδυνο για την υγεία»
Αναθεωρούνται οι κατευθυντήριες γραμμές του Good Distribution Practice (GDP) στην Ε.Ε.
Σχετικό webinar διοργανώνει η European Industrial Pharmacists Group (EIPG)