Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

«Καταβυθίστηκε» το λιανικό εμπόριο της χώρας

1/5/2013 9:21:36 πμ
Την πρώτη θέση με τη μεγαλύτερη μείωση καταλαμβάνουν τα φαρμακεία.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


«Καταβυθίστηκε» και το Φεβρουάριο εφέτος ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας, καθώς μειώθηκε περαιτέρω κατά 14,4% σε ετήσια βάση, προκαλώντας απόγνωση στους επιχειρηματίες του χώρου.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι τη μεγάλη μείωση των πωλήσεων δεν απέφυγαν ούτε τα σούπερ μάρκετ, με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), να καταγράφει τις εξής πτώσεις στις πωλήσεις: φαρμακευτικά - καλλυντικά (17,5%), καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (17,4%), μεγάλα καταστήματα τροφίμων (14,6%), τρόφιμα - ποτά - καπνός (12,4%), βιβλία - χαρτικά - λοιπά είδη δώρων κ.ά. (11,4%), έπιπλα - ηλεκτρικά είδη - οικιακός εξοπλισμός (10,2%), ένδυση - υπόδηση (4,7%) και πολυκαταστήματα (2,5%).

Ειδικότερα, από την ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώθηκαν τα εξής:
Ο δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές) με τα καύσιμα σημείωσε μείωση 14,4% το Φεβρουάριο 2013, σε σύγκριση με το δείκτη του Φεβρουαρίου 2012, έναντι μείωσης 12,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2012 προς το 2011.
Ενώ, ο δείκτης κύκλου εργασιών (σε τρέχουσες τιμές) με τα καύσιμα σημείωσε μείωση 14,4% το Φεβρουάριο 2013, σε σύγκριση με το δείκτη του Φεβρουαρίου 2012, έναντι μείωσης 11% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2012 προς το 2011.

Πηγή: nooz.gr
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο επιπολασμός παραμένει όμως υψηλός, σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΔΥ
Η Ένωση Cosmetics Europe κάνει λόγο για κραυγαλέα λάθη στην ευρωπαϊκή οδηγία






Σχετικά άρθρα

'Aυλες γνωματεύσεις ιατροτεχνολογικών ζητούν οι ασθενείς με διαβήτη
Και να επιταχυνθεί η διαδικασία για τη νέα νομοθετική ρύθμιση
ΕΛΕΑΝΑ: Η μυοσκελετική υγεία πρέπει να ενταχθεί στη νέα πολιτική διακήρυξη των Ηνωμένων Εθνών
Για την ανάληψη ουσιαστικών δράσεων σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο.
Cosmetics Europe: Όχι στην προτεινόμενη ευρωπαϊκή Οδηγία για τους Οικολογικούς Ισχυρισμούς
Είναι ανεφάρμοστη τονίζουν οι εκπρόσωποι εταιρειών καλλυντικών
Νέος προσωρινός πρόεδρος του ΕΟΦ ο Σπύρος Σαπουνάς
Παραιτήθηκε ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος