Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Karabinis Medical: Σε τροχιά ανάπτυξης και επενδύσεων για το 2022

29/11/2021 6:47:29 πμ
Δυναμικές επενδύσεις για τους τομείς Υγείας και Συμπληρωμάτων Διατροφής
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το νέο Διοικητικό συμβούλιο της Karabinis Medical. Από αριστερά προς τα δεξιά: Χρυσόστομος Ντάσικος, Γιώργος Μανθόπουλος, Απόστολος Καραμπίνης, Σοφία Πετροπούλου, Γιώργος Σταματίου, Παναγιώτης Μαγουλάς.

Η εταιρεία KARABINIS MEDICAL έχει θέσει ως «αποστολή ζωής» τη συνεργασία της με το ελληνικό φαρμακείο και αν και βρισκόμαστε σε καιρούς κρίσης η εταιρεία, όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στον Φαρμακευτικό Κόσμο ο Ιδρυτής, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της KARABINIS MEDICAL A.E., Απόστολος Καραμπίνης, προγραμματίζει για το 2022 μια σειρά από επενδύσεις στους τομείς των υπηρεσιών υγείας και των συμπληρωμάτων διατροφής.


Με αφορμή τις πρόσφατες οργανωτικές αλλαγές της εταιρείας, ο Ιδρυτής της μας μιλά για την πίστη του στο ανθρώπινο δυναμικό αλλά και τις αναπτυξιακές προκλήσεις που μας επιφυλάσσει για το 2022.


Οι μεγάλες επιχειρήσεις συχνά αναφέρουν πως η δύναμή τους είναι οι άνθρωποί τους. Και παρατηρήσαμε ότι στις πρόσφατες αλλαγές στην οργανωτική δομή της KARABINIS MEDICAL αξιοποιήσατε πολλά στελέχη της εταιρείας σας. Ποιες είναι οι προσδοκίες σας από αυτούς;

Προτού απαντήσω, θα ήθελα να σας συγχαρώ για την πολύ εύστοχη ερώτησή σας. Η KARABINIS MEDICAL είναι μια εταιρεία με ξεκάθαρη ανθρωποκεντρική εταιρική κουλτούρα και στρατηγική, όπου πιστεύουμε απόλυτα ότι το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα κάθε εταιρείας. Ο ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας της εταιρείας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας που καλλιεργούμε εδώ και πολλές δεκαετίες. Παραγωγικοί συντελεστές μπορούν εύκολα να εντοπισθούν, καινοτόμες ιδέες συλλαμβάνονται καθημερινά, όμως η υλοποίησή τους πραγματοποιείται μόνο από τους ανθρώπους. Για το λόγο αυτό, η πραγματική δύναμη μιας εταιρείας –ενός οποιουδήποτε οικοσυστήματος– είναι οι άνθρωποί της. 'Ανθρωποι οι οποίοι δημιουργούν, συνεργάζονται και αναπτύσσονται μέσα σε ένα θετικό εργασιακό περιβάλλον, έχοντας κοινό όραμα. Μόνο τότε επιτυγχάνεται η επιθυμητή ολική ποιότητα σε έναν οργανισμό. Τα ανωτέρω αποτελούν και την απάντησή μου για τις προσδοκίες που θέσαμε για την αλλαγή στην οργανωτική δομή της εταιρείας, καθώς και από όλα τα στελέχη της KARABINIS MEDICAL.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση της τελευταίας διετίας για την εταιρεία KARABINIS MEDICAL, μιας διετίας που η πανδημία ανέτρεψε σχεδόν τα πάντα στις ζωές μας;

Μεγάλη πρόκληση διαδραμάτισε η διατήρηση των γραμμών παραγωγής μας, η εξασφάλιση πρώτων υλών, καθώς και η διασφάλιση της εφοδιαστικής μας αλυσίδας στην άκρως απρόβλεπτη περίοδο που διανύουμε ακόμη. Η πανδημία της Covid-19 δημιούργησε τεράστια εμπόδια σε όλες τις εταιρείες παραγωγούς παγκοσμίως, όπως και σε εμάς. Πάρα ταύτα, με γιγαντιαίες υπερβάσεις από το ανθρώπινο δυναμικό της KARABINIS MEDICAL καταφέραμε όχι απλώς να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της αγοράς, αλλά και να αυξήσουμε σημαντικά τον κύκλο εργασιών της εταιρείας για το έτος 2020.

Λίγο πριν από την εκπνοή του έτους θα μπορούσατε να μας πείτε κάποιες σκέψεις σας για την προσεχή αναπτυξιακή στρατηγική σας;

Η εταιρεία μας, όπως γνωρίζετε, δραστηριοποιείται σε τρεις τομείς στο χώρο της υγείας, στα αναλώσιμα ιατροτεχνολογικά προϊόντα, στις διαγνωστικές συσκευές με μεγάλη εξειδίκευση στους τομείς υπέρτασης και διαβήτη, καθώς και στα συμπληρώματα διατροφής. Οι επενδύσεις μας για το 2022 στρέφονται και στους τρεις προαναφερθέντες τομείς.

Μεγάλο μέρος των επενδύσεών μας θα στραφεί στον τομέα των υπηρεσιών υγείας HDCorner, καθώς για εμάς η ενίσχυση της συμμόρφωσης των ανθρώπων με παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου, σε συνεργασία με το ελληνικό φαρμακείο, αποτελεί αποστολή ζωής. Στο πλαίσιο αυτό, η υπηρεσία HDCorner το ερχόμενο έτος θα αναβαθμιστεί περαιτέρω, ώστε να προσδώσει το δυνατόν μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία στο οικοσύστημα της υγείας.

Μεγάλη επένδυση επίσης θα πραγματοποιηθεί από την εταιρεία μας στον τομέα των Συμπληρωμάτων Διατροφής SON, επεκτείνοντας την γκάμα μας με νέα σκευάσματα. Παράλληλα θα υπάρξει και εκθετική αύξηση των επενδύσεών μας στο εγχείρημα «Η Φροντίδα για το Περιβάλλον είναι στο DNA μας», με ξεκάθαρο στόχο να συμβάλλουμε όσο είναι δυνατόν στη διατήρηση του πλανήτη μας και σε ένα υγιές περιβάλλον για εμάς και τις μελλοντικές γενεές.

Οι αλλαγές στην οργανωτική δομή της KARABINIS MEDICAL A.E.

Η KARABINIS MEDICAL Α.Ε. είναι μια παραγωγική, εισαγωγική και εξαγωγική εταιρεία ιατρικών αναλώσιμων προϊόντων, συμπληρωμάτων διατροφής και διαγνωστικών ιατρικών συσκευών που δραστηριοποιείται στο χώρο της υγείας από το 1967. Η εταιρεία, διανύοντας μια επιτυχημένη πορεία 54 κερδοφόρων ετών, η οποία επισφραγίζεται από σημαντικά επιτεύγματα στην ελληνική αγορά καθώς και στρατηγικές συνεργασίες, τα τελευταία χρόνια δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην επέκταση της δραστηριότητάς της στη διεθνή αγορά υγείας, παραμένοντας πάντα πιστή στο όραμά της για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και μείωση των δαπανών υγείας.

Τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε το Kick Off Meeting της εταιρείας KARABINIS MEDICAL Α.Ε. σε ένα εορταστικό κλίμα όπου ανακοινώθηκαν οι σημαντικότερες κατακτήσεις της εταιρείας για το έτος 2020-2021, καθώς και σημαντικές αλλαγές στην οργανωτική δομή.


Στο Kick Off Meeting, όπου παρευρέθηκαν όλα τα στελέχη της εταιρείας, πραγματοποιήθηκε απολογισμός για το έτος 2021 και επανεξετάσθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίσθηκαν, όπως και τα milestones τα οποία κατακτήθηκαν, με σημαντικότερα από αυτά: την εξαιρετική αντίδραση της εταιρείας στην πανδημία, η οποία επέφερε σημαντική ανάπτυξη, το επιτυχές λανσάρισμα στην ελληνική αγορά της διαγνωστικής συσκευής Microlife GlucoTeq (σύστημα μέτρησης γλυκόζης αίματος), συμμόρφωση που προβλέπεται με τον νέο κανονισμό ιατροτεχνολογικών προϊόντων MDR, τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας με σκοπό να ανταπεξέλθει στις νέες εξελίξεις, την οργανική ανάπτυξη της εταιρείας κατά περίπου 30 ποσοστιαίες μονάδες το 2021 σε σχέση με το έτος 2019, καθώς και την έναρξη του νέου περιβαλλοντικού προγράμματος «Η Φροντίδα για το περιβάλλον είναι στο DNA μας».


Παράλληλα, στην συνάντηση ανακοινώθηκαν σημαντικές αλλαγές στην οργανωτική δομή της εταιρείας. Η νέα αυτή οργανωτική δομή εντάσσεται στην προσπάθεια της εταιρείας να εδραιώσει και να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη ανάπτυξή της για τα επόμενα έτη. Οι αλλαγές στην οργανωτική δομή συνοψίζονται ως εξής:

  • Ο Γιώργος Μανθόπουλος, κατόπιν πολυετούς σταδιοδρομίας και αφοσίωσης στη θέση του Εμπορικού Διευθυντή της ΚΑΡΑΜΠΙΝΗΣ MEDICAL, ανέλαβε από 1ης Νοεμβρίου 2021 καθήκοντα Γενικού Διευθυντή της εταιρείας. Ταυτόχρονα, ανέλαβε και τη θέση του Αντιπροέδρου στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΑΡΑΜΠΙΝΗΣ MEDICAL.
  • Ο Χρυσόστομος Ντάσικος, μετά από πολυετή πορεία ως Διευθυντής Πωλήσεων της ΚΑΡΑΜΠΙΝΗΣ MEDICAL, ανέλαβε από 1ης Νοεμβρίου 2021 καθήκοντα Εμπορικού Διευθυντή και θέση Μέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.
  • Ο Γιώργος Σταματίου, Διευθυντής Ανάπτυξης της ΚΑΡΑΜΠΙΝΗΣ MEDICAL, από 1ης Νοεμβρίου ανέλαβε θέση Μέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.
  • Η Σοφία Πετροπούλου, Διευθύντρια Logistics της ΚΑΡΑΜΠΙΝΗΣ MEDICAL, από την 1η Νοεμβρίου ανέλαβε θέση Μέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.
  • Ο Παναγιώτης Μαγουλάς, Διευθυντής Οικονομικών της ΚΑΡΑΜΠΙΝΗΣ MEDICAL, από την 1η Νοεμβρίου ανέλαβε θέση Μέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.
  • Ο Γιώργος Χατζηιωάννου, μετά από πολυετή πορεία ως Αντιπρόσωπος Πωλήσεων Φαρμακείου της ΚΑΡΑΜΠΙΝΗΣ MEDICAL, από 1ης Νοεμβρίου ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή Πωλήσεων Φαρμακείου.

Για να παρακολουθήσετε το Kick Off Meeting της εταιρείας KARABINIS MEDICAL πατήστε εδώ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Συνέντευξη στη Βάσω Καλυβιώτη για το περιοδικό «Φαρμακευτικός Κόσμος» #197
Τέθηκαν οι βάσεις για περαιτέρω ενδυνάμωση των συνεργειών των δύο χωρών






Σχετικά άρθρα

KALTEQ: Συνεργασία με την Johnson & Johnson MedTech Ελλάδας
Για τη διάθεση των ορθοπεδικών υλικών της DePuy Synthes
Η συνεργασία της Bayer Ελλάς με τη We4all συνεχίζεται με στόχο ένα βιώσιμο μέλλον
Στηρίζοντας μια σειρά από δράσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα